ДУГО очекиван почетак суђења Стојанки Стојановић (72), познатијој као бака Цока, која се терети за убиство инвеститора Зорана Трифуновића (58) на Звездари, одложен је у Вишем суду у Београду, јер се на заказаном припремном рочишту није појавила оптужена.

Стојанка Стојановић, којој је стављена наногвица и која се налази у кућном притвору од 30. августа прошле године, требало у четвртак, први пут, да се пред судом изјасни да ли је крива за убиство инвеститора. Бака Цока није у Палату правде дошла из оправданих разлога, а њен син Марко Стојановић је суду доставио поднесак у којем наводи да она није здравствено способна да присуствује суђењу.

Адвокат Слободан Ружић, пуномоћник ћерке убијеног инвеститора, потврдио је да је затражено да се вештачи здравствено стање оптужене, што је суд прихватио:

- Оптужена је непосредно пре суђења отказала пуномоћ двојици адвоката, а ја закључујем да је реч о конструкцији. Највећи апсурд је да је оптужена послала председнику суда поднесак у којем тражи суђење у разумном року.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тужилац у петак подиже оптужнице, Давора терете за тешко убиство, девојку за помагање: Мају одао ДНК са опушка цигарете?Стојанка Стојановић оптужена је за тешко убиство и недозвољено поседовање оружја, због чега јој прети казна и до 40 година затвора. Бака Цока је, наводно, у полицији признала злочин, али је у тужилаштву одлучила да се брани ћутањем.

Зоран Трифуновић


СУКОБ

СТОЈАНОВИЋЕВОЈ се на терет ставља да је због сукоба око плаца, 2. септембра 2018. у Вучићевом пролазу на Звездари, пуцала у инвеститора, а све су забележиле и сигурносне камере. Она је пуцала Трифуновићу у врат, а када је пао, испалила му је хитац у стомак, па у главу. Након тога, вратила је пиштољ у цегер и мирно отишла кући и легла да спава.