ДЕЈАНУ М. (28), оптуженом за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, јер је у стању тешког пијанства и под утицајем наркотика, управљајући нерегистрованим аутомобилом марке БМВ без возачке дозволе, 8. августа прошле године ударио и усмртио Стефана Коцића, који је помагао човеку крај пута да замени гуму, продужен је притвор за још месец дана.

Осим тога, пред Основним судом у Нишу, где се води поступак против Дејана М., предложено је да се уради и допуна вештачења како би се вештак саобраћајне струке изјаснио око такозване психичке секунде, која је код оптуженог била продужена за готово 100 одсто због стања алкохолисаности.

На рочишту је саслушан и Марко Мијалковић, друг настрадалог Стефана, који је кобне вечери био с њим. Он је испричао да тренутак несреће није видео, али да је чуо кочење. Такође је затражио да за смрт његовог пријатеља одговара и Младен Давидовић, човек коме су њих двојица пришла и помогла му да замени гуму, а који је након несреће побегао, иако је, како тврди, видео шта се догдило.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тужилац у петак подиже оптужнице, Давора терете за тешко убиство, девојку за помагање: Мају одао ДНК са опушка цигарете?


Давидовић, који је био позван да сведочи, у четвртак се није појавио на суду.

Наставак суђења заказан је за почетак марта.