ДЕЈАН Маркус, звезда ТВ емисија чија је сестра пре неколико дана обелоданила на Фејсбуку да јој се није јавио од 6. фебруара, ухапшен је 7. фебруара у Словенији након што су словеначки полицајци у његовом аутомобилу пронашли већу количину дроге у боцама, пише Јутарњи лист.

Прочитајте још: Пронађен познати СРПСКИ кувар који је НЕСТАО у Хрватској


Како наводи jutarnji.hr, Маркус је 7. фебруара прешао хрватску границу и ушао у Словенију. У аутомобилу је имао прави мали “бинго”, који су открили словеначки полицајци у претресу возила. Из поузданих извора jutarnji.hr сазнаје да је Маркус превозио три литра амфетамина у боцама у облику оних за уље, а пронађене су приликом претреса.

Дејан Маркус је одмах лишен слободе. Стављене су му лисице на руке и одведен је у полицијску станицу, а с обзиром на то да је реч о страном држављанину, одређен му је притвор.

МИСТЕРИОЗНИ НЕСТАНАК

Београдски кувар настањен у Загребу Дејан Маркус, који се у Србији прославио емисијом "Кувати срцем" последњи пут је виђен 6. фебруара. Пошто се данима није јављао пријатељима и породици, они су његов нестанак пријавили полицији. Од тада, па све до данас, за њим је интензивно трагала хрватска полиција, а укључили су се и бројни пријатељи и познаници ове породице.

"Ако имате било какву информацију о мом брату, молим вас јавите полицији. Никад се није догодило да се не јави, да нестане. На мобилном и на друштвеним мрежама Дејан је био активан, како се оно каже, од 0 до 24. Последњи пут сам се с њим чула преко порука 6. фебруара, а нестао је идући дан. И од тада само тишина, неизвесност и очај."

Овим речима за хрватски Јутарњи лист говорила је Јелена Маркус, Дејанова сестра.

Према њеним речима, Дејан је свом пријатељу станодавцу казао да ће можда ићи у Сплит на једну манифестацију вина и да ће се вратити у суботу увече.

- Није се вратио у стан ни у суботу ни у недељу. Пријатељ га је у стану тражио, али безуспешно. Контактирали смо и пријатеље у Сплиту код којих је можда могао да одседне и којима је рекао да ће се јавити ако дође, али није. Звали смо и хотеле. Дејана нигде нема - говорила је сестра несталог кувара.

ПОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ

На питање да ли је имао новчаних или љубавних проблема због којих можда могао да се удаљи на неко време како би "посложио" ствари у тишини, открива да за љубавне проблеме не зна, али да му посао у последње време није био плодоносан.

- Почетком године одлучио је да регулише своје пословне недаће. Покушавао је да се искобеља из проблема, јер му је у последње време посао ишао слабо. У Загреб је дошао након што је у Србији нанизао успехе. Снимио је преко 1900 епизода серије "Кувати срцем". Кувар је по професији, бавио се и угоститељством, а био је и директор и менаџер једног хотела у Србији. Међутим, како се мењала власт, одлучио је окренути нову страницу - објашњава сестра, додајући да је за Хрватску био везан више него она.