Садија Дурмиси (37) пре нешто више од месец дана на пијаци “Видиковац” у Београду нокаутирала је комуналну милицајку Алису Меметовић након краће расправе.

Подсетимо, Садија је у тренутку када је комунална милицајка покушала да је задржи да не оде, а у једном тренутку и да јој "отме торбу" са стварима које је на пијаци продавала нелегално ван тезги, ударила у главу и нокаутирала Алису која је због тога завршила у Ургентном центру. Након краће потраге продавачица Садија је пронађена и ухапшена, а након неколико дана проведених у притвору пуштена је да се брани са слободе.

Прочитајте још: Због НОКАУТА полицајке подигнута оптужница против Садије: Ево колика јој казна затвора прети

Немили догађај снимљен је и убрзо је постао виралан на друштвеним мрежама, а Садија и Алиса поделиле су јавност у Србији. Многи су бранили Садију, а било је и оних који су је за све кривили.

Након информација да је Друго основно јавно тужилаштво у Београду подигло оптужницу против Садије Дурмиси, она се огласила за наш портал и открила како се сада осећа и какво је њено виђење целог догађаја чији је актер била.

- У депресији сам, пијем лекове које ми је преписао психијатар и траумирам се кад год негде изађем. Душевно сам много повређена. Ипак, захваљујући нашем народу широм света који су ме подржали и били уз мене покушавам да дођем себи и да се борим и даље за моју породицу. Потребна сам им, ја сам хероина, мајка Србије, волим наш народ и у Србији и у Европи - рекла је Садија за портал „Србија Данас” и додала:

- Увек сам се борила за правду и поштовала правила. Као што се причало, она је хтела да ме склони, мени је после свега јасно да и њени продају ствари, а она је злоупотребила овлашћење. Зато ме је јурила до улице, а није ми ни прво тражила личну карту. Ја њу не познајем и не живимо у истом насељу како се причало. Малтретирали су ме пред дететом и на њега су се драли, увредили су ме на националној основи, а то није снимљено. На снимку се види, на самом крају, доказ да је она мене прво ударила и ја сам онда тако одреаговала. Морала сам као мајка, нисам гледала да ли је мушко или женско испред мене, да ли је униформа или није. Ја сам женско и нечија мајка, сестра, браним се - рекла је Садија за овај портал.

Садији Дурмиси се на терет ставља напад на службено лице и Тужилаштво тражи да она буде кажњена са не мање од две године затвора. Према актуелном Кривичном законику и члану 323 “ко нападне или прети да ће напасти службено лице у вршењу службене дужности, ако је при извршењу дела службеном лицу нанесена лака телесна повреда или је прећено употребом оружја, учинилац ће се казнити затвором од две до осам година".

Ипак, Садија се нада да до тога неће доћи, јер снимак јасно показује да се она "само бранила, а не и намерно ударила милицајку". У члану 323 Кривичног законика стоји и ставка да "учинилац овог дела који је био изазван незаконитим или грубим поступањем службеног лица може се ослободити од казне", тако да постоји могућност да Садија прође "без казне".

- Они су тад обрукали своје колеге, јер други нису такви. Увек су одрадили посао како треба и никад није било проблема са моје стране, јер дуго радим тај посао од ког издржавам једанаесторо чланова у кући. Захваљујући народу који ме подржава, ослобођена сам новчане казне и затвора, добићу само условно три године, нек ми дају условно и сто година, нисам проблематична. Где год сам се појавила увек сам оставила добар утисак, зато ме народ воли, праведна сам и не волим лаж - рекла је Садија.

Након инцидента комунална милицајка Алиса Меметовић завршила је у Ургентном центру, да би након указане помоћи била пуштена на кућно лечење. Тада су из Секретаријата за послове Комуналне милиције потврдили да повређена милицајка није прекорачила своја овлашћења и да је поступала у складу са дужностима.

(srbijadanas.com)