У СТРАВИЧНОЈ саобраћајној несрећи, која се у среду ујутру догодила у Земуну, погинуо је возач ГСП "Београд" Бојан Перач (31), педесетак метара од своје куће и само пет минута по изласку на линију 15 из погона "Земун". Возача "пежоа" Адам Р. (22), за кога се сумња да је, возећи без дозволе и бежећи од полиције, изазвао удес, полиција је одмах ухапсила. У судару су повређени и Радомир Ж. (52), возач аутобуса на линији 45, и неколико путника.

Како сазнајемо, возач "пежоа", који је наводно био под дејством наркотика, излетео је из Тршћанске улице и прошао на црвено светло. Затим је налетео на аутобус на линији 45, у коме је било путника, и одбацио га на аутобус на линији 15 којим је управљао Перач. Повређени возач другог аутобуса Радомир Ж., путница Марина К. (53) и возач "пежоа" Адам Р. (22) превезени су колима Хитне помоћи у КБЦ Земун и њихово стање је стабилно. После указане лекарске помоћи, осумњиченом Адаму Р. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, како кажу у МУП, уз кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, бити приведен надлежном тужилаштву. Како сазнајемо, он је био позитиван на канабис, а у његовим колима пронађена је кесица са марихуаном.

Иако је настрадао на само 50 метара од породичне куће у којој живи са мајком и братом, породицу настрадалог возача полиција ни до 10 сати ујутру није обавестила о његовој смрти. Екипа "Новости" затекла је друга са којим је одрастао и комшиницу испред капије породице Парач.

- Комшија који је јутрос пролазио туда препознао је Бојана. Он ми је јавио за трагедију. Бојанова мајка је срчани болесник, чекамо да дођу кола Хитне помоћи, па да уђемо унутра и саопштимо јој страшну вест о његовој смрти. Много нам је тешко, са њим сам одрастао, био ми је као брат. Не могу да верујем да га нема - прича Бојанов комшија и најбољи пријатељ, кроз сузе.

Испред куће настрадалог су се окупили родбина и пријатељи да изјаве породици саучешће. О настрадалом Бојану све комшије, као и познаници имају само речи хвале.

"Пежо" који је возио осумњичени Фото П. Митић


- Био је диван момак. Поштен. По занимању пекар, а од 2018. је радио као возач аутобуса. Пошто је био мишићав, колеге су га у шали звале Теретана. И мој муж је возач аутобуса и када ми је јутрос јавио, нисам могла да верујем да га нема - прича радница из оближње трговине.

На месту незгоде, сатима после удеса видели су се трагови крви и стакла са готово уништених возила.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЗНЕМИРУЈУЋЕ фотографије приказују сву силину ударца: Ништа није остало од предњег дела аутобуса, возач који је изазвао удес био под дејством наркотика (ФОТО)


- Било је страшно, прасак је био такав да сам мислила да је нешто експлодирало, а не да је у питању удес - прича житељка Улице цара Душана, која станује тик поред места незгоде. - Полиција је стигла за неколико секунди и колико сам схватила они су и јурили тог возача. Смрсканог у аутобусу, шофера ГСП било је језиво гледати. Ватрогасци су једва успели да исеку каросерију и изваде тело. Ту је био и један човек коме полиција није дозволила да приђе, и који је био видно потресен. Помислила сам најпре да му је то отац, али сам касније сазнала да је он у Немачкој.

Аутобуси потпуно уништени Фото П. Митић


Како сазнајемо, повређени возач ГСП Радомир Ж. био је Бојанов инструктор вожње, док је Перач радио за приватног превозника "Унакоп", који између осталог превози на линији 45.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бојан (31) погинуо недалеко од своје куће: Ово је возач аутобуса који је страдао у удесу у Земуну


Од возачке кабине аутобуса није остало ништа Фото П. Митић


Истрaгa пoвoдoм oвe сaoбрaћajнe нeзгoдe je у тoку, наводе у Секретаријату за јавни превоз. ГСП "Бeoгрaд" и привaтни прeвoзник "Унакоп" сaрaђуjу сa истрaжним oргaнимa и, како кажу, свe укaзуje нa тo дa шофери aутoбусa нису криви и дa je сaoбрaћajну нeзгoду изaзвao бaхaти вoзaч "пежоа".