ВИШЕ јавно тужилаштво у Неготину подићи ће у петак оптужницу против Давора Пернића (35), из села Јабуковац, али и Маје Б. (25), из суседног Дупљана, због монструозног убиства Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53), на салашу у месту Веља Вратна, 7. августа прошле године - сазнају ексклузивно "Новости".

Иако је Маја Б. после преслушавања снимака разговора, које су мобилним телефоном, али и путем апликација са друштвених мрежа, вођени између ње и Пернића, пуштена да се брани са слободе, у међувремену су се, сазнаје наш лист, појавили нови докази који ову Дупљанку повезују са местом злочина!

Ексклузивне информације до којих је дошао наш лист указују да су, у наставку истраге, недалеко од места злочина на салашу код Јабуковца, пронађена два опушка од цигарета, а на једном од њих пронађен је ДНК Маје Б. Да ли је и други опушак бацила ова жена, знаће се након додатних анализа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАБУКОВЦА: Хладнокрвно побио Казимировиће, на друштвеним мрежама фотографије у униформи и са пушкама


Петак, 14. фебруар, малтене је последњи датум за подизање оптужнице против Пернића. Јер, већ три дана касније, истиче шест месеци откако се Давор налази у истражном затвору. Ако се, дакле, до тог датума не би подигла оптужница, по закону, он би морао да буде пуштен да се брани са слободе!

Наш лист сазнаје да ће против Пернића бити подигнута оптужница због тешког убиства, а против Маје Б. због саучесништва у злочину. Ако се огласе кривим, овом Јабуковчанину, али и жени из Дупљана, прети казна и до - 40 година затвора, због свирепости приликом извршења монструозног злочина на салашу Казимировића!


Давор Пернић

Након што је Служба за специјалне истражне методе МУП Србије окончала вештачење мобилних телефона Пернића и Маје Б., на којима су се, уз разговоре између њих двоје, налазиле и њихове преписке, фотографије и поруке са друштевних мрежа, установљено је да нема доказа који би Мају Б. довели у везу са масакром на салашу. Све се, међутим, променило када се међу доказима појавио опушак на ком су изоловани трагови ДНК ове жене из Дупљана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Побио четворо комшија због 500 евра?!


УБИЈЕНИ СА 10 ХИТАЦА

КАЗИМИРОВИЋ је убијен са пет хитаца. Његова мајка Драгица пронађена је како лежи на само пет метара од сина испред трема, а била је погођена са два метка у главу. Поред ње је, како је утврђено, лежала Драгана Јозељић, коју је злочинац, такође, "оверио" са два метка у главу. Љубинка Оприкић убијена је тако што јој је убица пуцао у уста.

Маја Б.


ПРОМЕНИО ИСКАЗ

Пернић је, најпре, тврдио, да је злочин починио сам, и то због пара, јер је веровао да Казимировић на салашу чува позамашну своту новца. Касније је, међутим, променио исказ и као саучесника означио Мају Б. рекавши да је била њена идеја да почине злочин.