Вечерас је у Новом саду експлодирао аутомобил Слободана Милутиновића званог Снајпер (33), који је имао невероватну срећу да прође са лакшим повредама ногу, док је аутомобил потпуно уништен.

Милутиновић који је познат као бивши телохранитељ бившег председника ФК Војводина Бате Канкана, напредовао је до места директора ФК Кабела.

Слободан Милутиновић Снајпер је био на челу Вошине навијачке групе (Фирма), вишеструко осуђиван, којем је у новембру 2013. запаљен џип “мерцедес МЛ”.

Био је десна рука покојног председника клуба Бате Буторовића. Неколико година касније преузео је новосадског другоглигаша ФК Кабел, који је због намештања утакмица прошле године кажњен одузимањем бодова.

Милутиновић се, осим недозвољеног ношења оружја, напада на службено лице, наношење тешких повреда, бавио и препродајом дроге и посредовањем у проституцији.

У затвору је одлежао укупно три године због продаје дроге и напада на полицајца, а за остала кривична дела добио је условну казну. Сада је на слободи.


После одслужења казне због дроге, Милутиновић се нашао на мети Марка Маркуша. Наиме, Маркуш, син официра новосадске полиције, 1. јула 2012. на Петроварадинској тврђави, испред локала "Ђава", пришао је Милутиновићу, прво га ударио шаком у лице, а потом неколико пута песницом у главу. Милутиновић је пао, а кад је устао, Маркуш га је гурао, а потом из појаса извукао нож сечива око 20 центиметара и убо га у леђа. Маркуш је побегао, али је ухапшен у Мађарској. Првобитно је био осуђен на пет година затвора, а након што је Милутиновић "заборавио" ко га је тукао и убо, Маркуш је ослобођен оптужбе.


Милутиновић је у добрим односима и са Далибором Богдановићем, званим Боћа, потпредседником ФК Војводина и полицајцем у инвалидској пензији. Богдановић је повређен у експлозији бомбе постављене испод његовог џипа БМW X5 10. маја ове године у Новом Саду.


Интересантно је да је управо Боћа рањен када је био у друштву са Марком Маркушем, када га је повредио Јован Кецман, познатији као Цоја, својевремено вођа навијача Војводине (касније ухапшен у Немачкој и изручен Србији, а повезиван је и са ликвидацијом Ненада Опачића и његове супруге Јасмине). Богдановић се доводио у везу и са Гораном Ковачевићем, званим Горанац, осуђиваним за трговину дрогом. Милутиновић је био својевремено близак и са Драганом Јовановићем Гидром, који је такође важио за вофу фракције Г-3. Гидра је убијен у септембру 2016. у окршају са обезбеђењем “Моје кафанице”. Стеван Јосић, радник обезбеђења, познатији као Сима Страхота, признао је злочин.