ЗОРАН Јеличић, оптужен да је припадник криминалне "ваљевске групе", који је крајем новембра прошле године у судници Специјалног суда у Београду покушао да се убије пресекавши врат малим сечивом, данас је направио још један инцидент. Наиме, он је неколико пута тражио да оде у тоалет, а пошто му није дозвољено, у једном моменту је скинуо панталоне и извршио малу нужду у боксу где седе оптужени.

Судско веће га је због тога казнило, и одлучило да у даљем току претрес прати из посебне просторије. Његов бранилац, адвокат Драгољуб Ђорђевић, још једном је поновио свој захтев да се обави вештачење, како би се утврдило да ли је Јеличић способан да прати суђење.

Иначе, Јеличић је пред крај првог дела јучерашњег претреса, након неколико захтева, пуштен у тоалет, због чега је на кратко прекинуто суђење. Пошто се није враћао десетак минута, судија је послала припадника судске страже да види да ли мун је добро. Јеличић је казао да има грчеве и да неће скоро изаћи, због чега је одређена пауза.

Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш затражио је изузеће судије јер како је изјавио на прошлом суђењу импутирала оптуженима да су хомосексуалци.

- Судија је на прошлом суђењу увредила нас оптужене када се исмејала једном од њих. Провео сам 7 година у притвору и нисам хомосексуалац - рекао је Лаза Бомбаш и затражио њено изузеће.

Судија се оправдала тиме да се само шалила, иако није престајала да се смеје док је један од окривљених тражио бомбону. Она му је тада рекла:
- А са киме ћете да се љубите у боксу за оптужене - и заценила се од смеха.