Десет дана након што је у сопственој кући зверски претучен старац Миодраг Трифуновић (80) из села Горње Видово, параћинска полиција успела је да ухвати виновнике, па су због сумње да су извршили кривично дело тешко разбојништво ухапшени К. В. (20), Л. М. (20) и С. А. (22), сви из Параћина. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведени Основном тужилаштву у Параћину.

Прочитајте још: Косовски специјалци опколили Србина ИСПРЕД ЦРКВЕ и убацили га у кола

Како је саопштила Полицијска управа у Јагодини, осумњичени се терете да су 2. фебруара, у току ноћи, упали у кућу осамдесетогодишњег мушкарца, претукли га и украли му око 10.000 динара и 50 евра. Три разбојника, према речима зета жртве Младена Богдановића, ушли су у закључану кућу кроз отворени прозор купатила и претукли несрећног човека, пробудивши га ударцима. Тортура нас жртвом трајала је отприлике сат и по јер су разбојници тражили од жртве да каже где у кући држи новац. Сломили су му нос, повредили око, ножем расекли лице, а њиме су затим изболи и уништили и сав намештај по кући.

- Тек сутрадан ујутру, кад се освестио од удараца, таст је успео да нас дозове јер ја, са супругом, живим у истом дворишту, али у другој кући – испричао је, за “Новости” Богдановић. Он је био шокиран бруталношћу разбојника који су болесном човеку нанели тешке телесне повреде, а након тог иживљавања, закључали су улазна врата са спољне стране и однели кључ.

- Сви у кући смо сада срећни што се отац моје супруге опоравио и после операције у Општој болници у Ћуприји, пуштен је кући. Најбоље би било да тај хорор што пре заборави – каже Богдановић и додаје да је одлично што је полиција одрадила свој посао и ухватила виновнике како не би неко други прошао исто као његов таст.