КРАГУЈЕВЧАНИН С. С.(37), ухапшен је у акцији "Армагедон" због сумње да је преко друштвене мреже "Инстаграм", малолетницама упућивао поруке и видео-снимке непримерене садржине. Он је, како се тврди, затим од њих тражио да му шаљу исте такве поруке и снимке.

Његово привођење уследило је након заједничке акције, коју су спровели припадници Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала МУП Србије и надлежног одељења Вишег јавног тужилаштва у Београду. После задржавања од 48 сати, уз кривичну пријаву којом му се на терет стављају кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала, искоришћавање малолетног лица за порнографију и полно узнемиравање, биће приведен у Тужилаштво на саслушање.

Прочитајте још - Педофил обљубио девојчицу ПРЕД МАЈКОМ, полиција открила још болесних детаља и сумња да ту није био крај иживљавању

У последњих десет година, откако је у Србији почела да се спроводи акција "Армагедон", чији је циљ сузбијање искоришћавања малолетника у порнографске сврхе путем интернета, приведено је више од 200 особа, различитих старосних доби. Међу последњима, полицији у руке у децембру прошле године су пала тројица педофила на чијим компјутерима је откривена велика количина дечје порнографије. Један од њих је, наводно, слао експлицитне поруке девојчици од 13 година и од ње тражио да се слика нага и да му пошаље фотографије. На сву срећу она је о томе одмах обавестила родитеље, а они полицију. Истрагом је утврђено да је овај мушкарац последњих шест година скупљао дечју порнографију.