Одржано рочиште у случају убиства Оливера Ивановића: Осумњичени се изјаснили да НИСУ КРИВИ

Новости Онлине/ Д. З.

уторак, 11. 02. 2020. у 15:00

Одржано рочиште у случају убиства Оливера Ивановића: Осумњичени се изјаснили да НИСУ КРИВИ

Фото Танјуг/ Драган Кујунџић

Тужилац је читајући оптужницу истакао да су сви осумњичени помагали у извршењу кривичног дела односно да су помагали криминалној групи

Пред Специјалним одељењем Основног суда у Приштини у уторак је одржано прво припремно рочиште у случају убиства Оливера Ивановића на којем је прочитана нова допуњена оптужница,од 27. децембра прошле године којом су обухваћени осумњичени Марко Рошић, полицајци Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, Раде Басара начелник полиције за крвне деликте у Косовској Митровици и Силвана Арсовић секретарица у странци покојног Оливера Ивановића.

Тужилац је читајући оптужницу истакао да су сви осумњичени помагали у извршењу кривичног дела односно да су помагали криминалној групи која је предвођена Звонком Веселиновићем, Миланом Радојичићем и Жељком Бојићем.

Осумњичени се терете за кривична дела, као што су "учешће или организовање криминалне групе", затим "злоупотреба службеног положаја", "помоћ у извршењу кривичног дела тешког убиства", "откривање службене тајне" и "манипулација доказима".Нова, допуњена оптужница је преведена и уз преведен доказни материјал на 12.500 страница, достављена је свим оптуженима и њиховим адвокатима.

Прочитајте још - Тужилаштво сумњичи пет особа у случају убиства Оливера Ивановића

И док су се осумњичени у овом случају изјаснили да нису криви и да не прихватају кривицу, адвокати одбране истицали су да нема конкретних доказа када су њихове наводне кривице у питању, да се све заснива на основаној сумњи и да је оптужница пуна мањкавости.Такође, у случају Силване Арсовић њени адвокати доставили су лекарске анализе да јој је здрвствено срање погоршано. Иначе, ново рочиште у овом судском поступку заказано је за 16 март.

Фото Д. Зечевић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације