Хаљими: Арсовић оптужена за саизвршиластво у убиству Оливера Ивановића

Танјуг

10. 02. 2020. у 22:51

Хаљими: Арсовић оптужена за саизвршиластво у убиству Оливера Ивановића

Фото И. Радуловић

Према новој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића која је достављена одбрани, некадашња сарадница лидера Грађанске иницијативе СДП Силвана Арсовић оптужена је за саизвршилаштво у делу убиства
Према новој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића која је достављена одбрани, некадашња сарадница лидера Грађанске иницијативе СДП Силвана Арсовић оптужена је за саизвршилаштво у делу убиства, тврди у изјави за Кос сев адвокат једног од оптужених, Марка Рошића, Махмут Хаљими.

Он је то изјавио уочи припремног рочишта пред суђење оптуженима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе СДП.

Хаљими тврди да се Силвана Арсовић сада терети за "саизвршилаштво у делу убиства" и да је то једина измена, а да су остале измене у односу на претходну само, како се изразио, козметичке.

Ксенија Божовић из ГИ СДП није желела да коментарише ове наводе, додајући да ће се сутра видети која је оптужница на снази.

Пред Специјалним судом у Приштини сутра би из другог покушаја требало да се одржи припремно рочиште пред суђење оптуженима за учешће у убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, 16. јануара 2018. године у Косовској Митровици.

Ово рочиште је 30. децембра било одложено јер одбрани није стигао превод на спрски језик допуњене оптужнице, а одбрана је у међувремену добила допуњену преведену оптужницу од 40 страна и 12.500 страна документације, са доказима из тог предмета.

Очекује се да рочиште поново буде отворено за јавност, јер за тај посупак влада велико интересовање.

На рочишту ће се окривљени кратко изјаснити о кривици, а потом ће се расправљати о доказима које предлажу тужилаштво и одбрана.

Специјално тужилаштво Косова подигло је 2. децембра оптужницу против шест особа - Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Жарка Јовановића, Радета Басаре и Силване Арсовић, којом их терети за умешаност у убиство Ивановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације