Небојша Рошић, отац једног од шесторо Срба којима се суди за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, изјавио је данас да је овај судски процес монтиран и да су на заједничком слављу виђени тужилац и косовски полицајац који је малтретирао његовог сина.


Рошић је изјавио да је петнаест месеци како се његов син Марко налази у притвору и да је сада на Фејсбук профилу полицајца Бесима Смаколија, за којег тврди да је малтретирао његовог сина, видео заједно тог полицајаца и тужиоца Суљ Хоџу.


Замислите како сам се осећао када сам видео то да полицајац и тужилац, ја мислим да они све кувају у тој кухињи и монтирају те процесе, и сада још избацују на Фејсбук профиле слике да се виде да су заједно, да раде заједно да све то монтирају и намештају”, изјавио је Рошић.


Он додаје да од наставка суђења нема никаква очекивања и да сумња у правду на Косову.


Видели сте како је њихово правосуђе, ја сам то сто пута рекао да и када се деца играју постоје нека правила, међутим ја сам видео да у њиховом тужилаштву и њиховом правосуђу нема правила, правде, нема закона. Свега има само тога нема што би требало да има, стварно не знам шта да очекујем, очекивања су ми никаква”, наводи он.


Цео свет и међународна заједница знају да је овај процес монтиран и само ме боли то што се нико од њих није удостојио да каже коју реч за овај процес а сви знају да је монтиран процес, казао је Рошић.


Рошић је раније изјавио да је у циљу изнуде признања којим би оптужио потпредседника Српске листе Милана Радоичића и државу Србију за умешаност у убиство Ивановића његов син изложен невиђеној тортури која траје готово годину дана.


Косовски специјални тужилац Суљ Хоџа одлази у пензију, то је на Фејсбук страници објавио његов сарадник полицијски истражитељ Бесим Смаколи, уз њихове заједничке фотографије.


Суђење за шесторо Срба из Северне Митровице које специјални тужилац Хоџа терети да су умешани у убиство Оливера Ивановића, биће одржано 11. фебруара у Специјалном суду у Приштини када би оптужени требало да се изјасне о кривици.


Ивановић је мучки убијен 16. јануара 2018. године испред просторија ГИ СДП у Северној Митровици.

(kosovo-online.com)