ПРИПАДНИЦИ МУП Србије спречили су нови обрачун црногорских завађених кланова на територији наше земље. У хотелу "Краун плаза" у петак увече су ухапшени црногорски држављани Немања М. (35) Миљан М.(27) и Бојан А. (35), сва тројица из Подгорице, као и Синиша К. (42) из Бањалуке.

Полиција је, како незванично сазнају "Новости", привремено запленила два аутомобила црногорских таблица, блиндирани БМВ и "ауди". Оперативци српске полиције на крову хотела пронашли су пиштољ, за који се сумња да га је неко од ове четворице сакрио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИСТВО У НОВОМ САДУ: Чауре послате на ДНК анализу

Свима је одређено полицијско задржавање до 48 сати, због сумње да су починили кривично дело недозвољено држање оружја. Иначе, тројица Подгоричана су у евиденцији полиције Црне Горе означени као припадници криминалних кланова. Испитује се улога Бањалучанина, који је раније био на Интерполовој црвеној потерници због покушаја убиства, а за њим је полиција трагала и 2004, када је, како се сумња, починио злочин.

Интересантно је да су Бојан А. и Синиша К. у Београд стигли авионом, а да су им се у петак вече придружили Немања М. и Миљан М., који су дошли блиндираним БМВ-ом и "аудијем". Прва двојица су била редовно пријављена у хотелу, док су се друга двојица скривала.

Према подацима црногорских служби безбедности, Бојан А., са недавно рањеним Игором Крстoвићем, али и Миљаном М. и Немањом М. чини организовану криминалну групу, која делује на подручју Подгорице. Део су "шкаљарског клана", а наводно, у Београду су планирали да остану четири дана. Српска полиција сада истражује које су биле њихове намере, односно ко је био мета.

Муњевита акција хапшења изведена у познатом престоничком хотелу у петак увече Фото П. Милошевић

Иначе, тројица Подгоричана су са Крстовићем означени и као безбедносно интересантне особе. Тако се, рецимо, Немања М. доводио у везу са покушајем убиства Стефана С. у Подгорици. Такође, пре две године боравио је у Србији, а новембра месеца је био за воланом аутомобила у ком је био и Жељко Б., за којим је била расписана потрага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У пуцњави надомак Подгорице тешко рањен Игор Крстовић: Лекари му се боре за живот, а пре десет година убијен његов рођени брат


Годину дана касније, иако је имао забрану уласка у Србију, Жељко се обрео у нашој земљи, тачније у Новом Саду. Ту је и убијен септембра прошле године, испред зграде у којој је живео непријављено. У Србију је илегално ушао шест месеци раније. Жељков син Александар Б. близак је са Сашом Видовићем, из Зворника, који се доводи у везу са низом ликвидација. Обојица су септембра прошле године у Бањалуци осуђена на укупно 39 година робије због оптужби да су 2016. убили Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву.


СТАРИ ЗНАНЦИ ПОЛИЦИЈЕ

ПРЕМА подацима безбедносних служби из региона, Игор Крстовић, који је тешко рањен прошлог месеца у Подгорици, са Бојаном А. чини врх организоване криминалне групе, изузетно блиске "шкаљарцима". За Бојаном је српска полиција пре две године расписала потрагу због трговине наркотицима. Био је близак и са кланом Баранина Луке Ђуровића. Има рођаке у Нишу, а његов рођени брат Златко 1999. године убио је у Цириху извесног Фаиза Кадрића.