ЗБОГ насилне смрти Стефана Филића 18 који је мучки претучен након ноћног изласка у центру града, грађани Велике Плане заказали су протесно окупљање у недељу, 9. фебруара у 12,30 код Дома здравља у Великој Плани.

Стефанова породица упутила је вечерас јавни позив суграђанима да се прикључе „ Шетњи за Стефана“.

Прочитајте још:Стефана (18) су ТУКЛИ ДО СМРТИ, а МОЛИО их је да престану”: Потресна исповест другарице младића који је издахнуо после 30 сати проведених у коми


- Поштовани родитељи и пријатељи! Позивамо Вас да се у недељу окупимо на месту злочина и да једном, мирном шетњом, кажемо да се овакав злочин никада више не понови. Наш бол и туга су вечни, дете нам нико више не може вратити, али исто тако ни једно више не сме страдати! Верујемо,да ћемо овом шетњом, првом у низу, показати снагу родитељства и људскости и да институцијама пошаљемо поруку да овакви злочинци морају бити најстрожије кажњени !!! - објавио је на профилу Стефанов брат А. Филић.

Након протесне шетње, биће одржана трбина у Бисокопу са темом „ Где смо погрешили“. На трибини ће говорити професори, социолози и правници.

Стефан је преминуо од повреда након што су га двојица двадесетогодишњака прошле недеље брутално претукла испред клуба „Бородолом“ у Великој Плани када је покушао да заштити млађег брата. Био је матурант средње Економско-угоститељске школе у Великој Плани, одличан ђак, омиљен у друштву.

У знак сећања на Стефана, његови пријатељи сачинили су видео.