НИЈЕ тачно да се догодила туча. Истина је да су га двојица младића мучки претукла, испоставиће се до смрти. И није им први пут. Понашају се као хулигани, свима утерују страх у кости - каже, за "Новости", блиска пријатељица Стефана Филића (18) из Старог Села код Велике Плане, који је преминуо после 30 сати проведених у коми.

Због сумње да су протеклог викенда брутално претукли Стефана испред клуба "Бродолом", приведени су Никола Б. (20) и Митар П. (20) из Велике Плане и њима је судија за претходни поступак, после саслушања, одредио притвор до 30 дана. Према сведочењу очевидаца, нападачи су без разлога насрнули на младића док је чекао такси са млађим братом и другом испред локала.

Детаље трагичног догађаја, а ни истраге, полиција још није саопштила, а према незваничној верзији све се одиграло у недељу, око четири часа изјутра, испред клуба "Бродолом". Осим камера са видео-надзора, које су, како сазнајемо, снимиле шта се догодило, било је и очевидаца. И они, као и Стефанова пријатељица, наводе да није било туче двеју група младића, како је првобитно пренето, већ да су Никола Б. и Митар П. сами насрнули на Стефана.

- Стефан је са млађим братом и другом чекао такси испред клуба, када су групу младића избацили из локала. Насрнули су на Стефановог брата и друга. Он их је само замолио да престану, а онда је добио ударац који га је оборио на земљу. Затим су га шутнули и у главу... Не постоји оправдање за ово што је урађено, као да им је дечко нешто скривио - тврди један од очевидаца.

Нападачи су потом побегли, а Хитну помоћ је позвао неко од пролазника. Стефана је, како лежи без свести на тротоару, нашао полицијски службеник у 4.55.

У болницу у Смедеревској Паланци доведен је без иједне виталне функције, а после реанимације, превезен је у Ургенти центар у Београду, где је преминуо наредног дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У ЗЕМУНУ: Везали мушкарца за стуб, тукли га до смрти шипком и бацили у Дунав због жене!?

Родитељи покојног момка нису у стању да говоре о трагедији која их је задесила, а пријатељи фамилије за Стефана имају само речи хвале. Кажу да је био дечак за пример, омиљен у друштву и да је настрадао само због осионости нападача.

- Један од нападача је фудбалер, зна га цео град. Неко их очигледно штити ако могу тако да се понашају. Стефанови родитељи су у шоку, сви смо занемели - каже нам пријатељица породице Филић.

Поводом страдања младића, саопштењем се огласио и кафе "Бродолом", у ком се породици Филић изјављује саучешће.

- Жалимо што се такав нељудски догађај десио у близини нашег клуба, и што нисмо били у могућности да спречимо трагедију. Прегледом видео-надзора је установљено шта се десило на тротоару код аутобуског стајалишта - наводи се у саопштењу.

Полиција је привела Николу Б. и Митра П. и са кривичном пријавом за наношење тешких телесних повреда предала их Основном тужилаштву у Великој Плани, где им је одређен притвор.

- Против још пет особа, од којих су четири малолетници, у редовном поступку поднете су кривичне пријаве због учествовања у тучи - потврђено нам је у МУП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Није издржао МУКОТРПНЕ ударце: Младић (18) преминуо од последица туче у Смедереву


Када је младић преминуо, случај је преузело Више јавно тужилаштво у Смедереву.

- Чекају се резултати обдукције. Двојица ухапшених су у притвору, и уследиће преквалификација кривичног дела, које им је првобитно стављено на терет - каже виши јавни тужилац Драган Лопушина.


ГРАЂАНИ ПРЕТЕ ПРОТЕСТОМ

ВЕСТ о смрти младића због последица пребијања узнемирила је грађане, а друштвене мреже су се усијале од коментара. Грађани захтевају оштру реакцију надлежних, и да се случај испита до краја. Такође, било је предлога да се, због све присутнијег насиља на улицама Велике Плане организује протест.


СНИМАК ПРЕДАТ ПОЛИЦИЈИ

ВЛАСНИК клуба "Бродолом" Срђан Миленковић каже, за "Новости", да се на снимку са видео-надзора његовог локала, који је предат полицији, види напад на Филића.

- Виде се две групе, по четири момка, како се поздрављају, а онда како осумњичени ћушка по глави двапут малог Филића. Следи кошкање и напад на настрадалог Стефана. Ударили су га, пао је, а онда су га још неколико пута шутнули у главу док је био на земљи. Полиција је стигла после минут. У локалу није било инцидента. Настрадали је био златан момак, никад проблем није направио, док је осумњичени имао пар сличних напада. Језиво је да нечија бахатост угаси млади живот - каже Миленковић.