У тучи која се синоћ догодила на Тргу учитељ Тасе у Нишу када су се обрачунале две групе младића, тешко је повређен П. М. (18) из овог града, који је задобио ударац ножем у груди од његовог вршњака П. В.

Инцидент се догодио нешто после 23 сата, а у њему је лакше телесне повреде задобио и Л. К. којег је један од младића ударио палицом у главу.

Прочитајте још: Није издржао МУКОТРПНЕ ударце: Младић (18) преминуо од последица туче у Смедереву


Младићи одраније познати полицији су, како сазнајемо, унапред договорорили овај обрачун.

- Наводно је требало да разреше размирице које имају од раније, али не само што се нису измирили него су се одмах закачили. Обрачун је започео један седамнаестогодишњак, пријатељ П. В. који је палицом ударио у главу Л. К. а када је замахнуо ка П.М., он је успео да се одбрани. Тада је П. В. извадио нож и П. М. ударио у леву страну груди наневши му тешку телесну повреду опасну по живот у виду пробоја плућне марамице - кажу саговорници упознати са овим случајем.

Када су увидели озбиљност ситуације и повређене младиће, пролазици су позвали Хитну помоћ, након чега је П. М. збринут у нишком Клиничком центру где му је стање стабилизовано, док полиција, како сазнајемо, интензивно трага за П. В.

Како сазнајемо, П. В. је учествовао у више оваквих сукоба, а један од њих је и онај из фебруара 2017. године када је у такође заказаној тучи код школе "Душко Радовић" шеснаестогодишњи Нишлија Д.С. избоден, а још четворица малолетника завршила на Дечјој хируршкој клиници због добијених батина. Крваву тучу тада је прекинула је полиција.