ШПАНСКА полиција запленила је велику количину допинг средстава за спортисте, а иза продаје ЕПО инјекција, како је саопштено, уз Шпанце стоји и група Срба. После њиховог хапшења, списак купаца допинг средстава од ове групе прослеђен је Међународној антидопинг агенцији! Верује се да су осумњичени "робу" продавали последњих десетак година у Шпанији и иностранству преко интернета и на различитим језицима.

Заплењено је 850 ЕПО инјекција, што је највећа заплена ове супстанце у Европи, преноси АП. Како је саопштено, полиција води истрагу против шест особа у Барселони и Кадизу због угрожавања јавног здравља, прања новца, припадности криминалној организацији, крађе и других кривичних дела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Допинг – највећи проблем савременог спорта

Један од осумњичених радио је на клиници у Кадизу где је група илегално долазила у посед супстанце ЕПО тако што је фалсификовала легалне наруџбине, а затим крала супстанце из клинике. Претпоставља се да су купци допинг средстава били многобројни шпански и страни спортисти различитих дисциплина и свих такмичарских нивоа.

Како преносе шпански медији, ове инјекције биле су јако тражене јер су се у папирима водиле као легалне. Када би клијенти одабрали жељене супстанце, они би путем фирми слали новац на интернационалне рачуне или путем криптовалута како би све остало анонимно. Роба би им стизала у специјалним термичким кутијама. Читаву мрежу, како наводе шпански медији, водила је група Срба из Барселоне.

Они су допинг средства добијали од једног запосленог на клиници за дијализу у Кадизу. Тај сарадник је фалсификовао документа, и ЕПО преносио у једну продавницу у Кадизу, одакле је слат купцима по целој Европи.

800.000 ЕВРА

НАЈМАЊЕ седам веб-страница на којима су били нуђени хормони и стероиди одмах је затворено. Полиција је блокирала на различитим рачунима око 800.000 евра, а у становима ухапшених Срба пронађено је и 70.000 евра.

Инјекције продавали преко интернета