ЂОРЂЕ Јовановић (23), из Вилова, који је ударцима секиром убијен последњег дана прошле године, а чије је тело пронађено тек 27. јануара, сахрањен је у Тителу. Због сумње да га је, код напуштене бараке на Булевару војводе Степе у Новом Саду, убио, ухапшен је Стефан С. (25), из Штрпца, а иза решетака се нашла и Новосађанка Јована Ј. (29), због непријављивања кривичног дела којем је, како се сумња, присуствовала. Обома је судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана.

Да ли је узрок тешког убиства у новосадском Новом насељу љубомора или су том трагичном чину претходили некакви нерашчишћени рачуни између осумњиченог и жртве, биће утврђено истрагом коју спроводе надлежни органи. У фамилији жртве се прочуло да се Ђорђе у Новом Саду поново виђа са Јованом, са којом се забављао пре неколико година, али и да она има новог момка Стефана С. Његов нестанак, међутим, пријављен је скоро месец дана након што је последњи пут виђен, јер и није много времена проводио са породицом.

- Ђорђе је једно време становао овде, у Вилову, код деде и бабе, и често је одлазио од куће, за послом. Тако је и недавно отишао у Нови Сад. Тамо се бавио прикупљањем пластичних боца, од тога је живео - каже, за "Новости", Марија Радак, његова сестра од тетке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ГОДИШЊИЦА МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА: Муховићи оптужени за убиство, Анела спалили живог?!

Она додаје и да су се родитељи забринули зато што се Ђорђе дуго није јавио, па су на крају одлучили да пријаве полицији његов нестанак.

Тело несрећног младића, затрпано у некој рупи, нашли су његови отац, стриц и деда, који су кренули у потрагу на локацији на којој је, како су претпостављали, радио и где се виђао са Јованом. О томе су обавестили полицију, која је брзо решила случај и привела прво Стефана, а затим и Јовану.

- Чули смо да је она била у исто време у вези са обојицом и да су се све троје нашли те вечери у близини места где је убијен - рекла нам је у петак Јовановићева сестра жртве.- Ђорђе се забављао и са једном мештанком Вилова, са којом је чекао бебу, али онда се, ипак, недавно вратио у Нови Сад.

Место на којем је убијен младић/Осумњичени Стефан С.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Због ЉУБОМОРЕ СЕКИРОМ УСМРТИО бившег дечка своје девојке, злочин извео пред њом и тело младића БАЦИО У РУПУ? Ужас у Новом Саду, ухапшени осумњичени!

МОТИВ БИЛА ЉУБОМОРА?

ПРЕМА изворима из истраге, највероватнији разлог свирепог убиства била је љубомора. Незванично нам је речено да је Стефан, после свађе, Ђорђа ударио неколико пута секиром по глави, а затим га убацио у рупу са смећем и затрпао циглама.