Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да не постоје основи сумње да су председник Србије Александар Вучић и његов брат Андреј "били у било каквом контакту или комуникацији" са Предрагом Колувијом, осумњиченим за узгајање марихуане на фарми "Јовањица", нити да су помагањем или на други начин учествовали у извршењу кривичног дела које се Колувији ставља на терет.

Тужилаштво је поводом кривичне пријаве коју је 9. децембра 2019. године поднео градоначелник Новог Сада и функционер СНС Милош Вучевић против Александра и Андреја Вучића а у вези случаја "Јовањица", утврдило да "не постоје основи сумње да су Александар и Андреј Вучић извршили било које кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности".

Прочитајте још - Тужилаштво тражи "не мање" од пет година затвора за Бубала

"Из извештаја о прикупљању података из мобилних телефонских уређаја и СИМ картица одузетих од Предрага Колувије, сачињеног од стране Службе за специјалне истражне методе МУП Србије, аквизицијом меморисаног садржаја као и садржаја свих инсталираних апликација за комуникацију путем интернета, произилази да није утврђен ниједан контакт са Александром и Андрејем Вучићем, нити да се комуникације које су остварене 13. и 14. новембра 2019. године путем мобилне мреже или интернет апликација могу довести на било који начин у везу са Александром и Андрејем Вучићем", стоји у саопштењу.

Додаје се да је о тој одлуци писменим путем обавештен пуномоћник подносиоца кривичне пријаве Милоша Вучевића, адвокат Милан Ђукић.

Градоначелник Новог Сада и председник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић поднео је раније кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића због навода о њиховој повезаности са Предрагом Колувијом, власником имања "Јовањица" на коме је узгајана марихуана.