У Врању је у петак ухапшен двадесетосмогодишњи Н.Ђ. из овог града, јер се сумња да је преварио бројне људе преко друштвених мрежа.

У полиције наводе да се сумња да је он у претходном периоду путем друштвених мрежа ступио у контакт са више особа које су тражиле станове за изнајмљивање, нудећи им бројеве телефона наводних власника, а потом се сам јављао на те бројеве које им је дао и представљао се као власник станова у Београду, Нишу и Новом Саду.

Потом је од тих особа захтевао да преко пост-нета уплате новац као депозит за станарину, након чега се није појавио на договореном месту како би склопили уговор о издавању стана. Како нам је појашњено он је у те намене отварао лажне профиле на Фејбуку. Полиција је у кући осумњиченог пронашла две иностране личне карте за које се сумња да су фалсификоване, због тога му се на терет стављају кривична дела превара и фалсификовање исправе.

По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву, којеће након саслушања одлучивати о наводном притвору.Пошто се сумња да оштећених има више него што је досадашњим радом утврђено, из врањске Полиције позивају оштећене да се јаве на број телефона 017/192.