НИ после шест и по година трагања за убицом, још није откривено, ко је и зашто прво усмртио, а затим запалио таксисту Златка Томића (52) из Новог Сада. Како је потврђено "Новостима" у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици, они и даље раде на расветљавању овог злочина и додају да би изношење података везаних за овај случај могло да угрози или отежа откривање починиоца.

Монструозан злочин је откривен 10. маја 2013. године. На путу између Ирига и Шатринаца, запаљен аутомобил и леш пронашао је један од пољопривредника који је кренуо на њиву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убица таксисте остаје иза решетака

- Поводом овог случаја саслушано је више особа, али нико од њих конкретно не може да се повеже са убиством. Претпоставља се да је злочин извршен у раним јутарњим сатима, или под окриљем ноћи, па нема ни сведока - очевидаца, што знатно отежава расветљавање злочина - каже наш извор из истраге.

Томић, који је био таксиста Удружења "Наш такси" у Новом Саду, последњи пут је виђен 8. маја, око три сата ујутру, у свом возилу "голф 6". После тога је прекинута свака веза са диспечером. Два дана касније, пронађено је запаљено возило скрајнуто од пута ка њиви, а у гепеку угљенисано тело.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Повећана казна убици таксисте и свештеника на 35 година

Остаци изгорелог тела упућени су на обдукцију и ДНК анализе, како би се установило ко је особа која је нађена у спаљеном возилу. Анализе су показале да је то таксиста за којим се трагало.

И даље је непознато зашто је аутомобил остављен баш на том месту, као и то да ли је жртва претходно убијена или мучена.

НИКОМЕ НИЈЕ ДУГОВАО

- Томић је пет година радио у нашој фирми, био је породичан човек, отац двоје деце. Не знамо због чега би неко могао овако нешто да му уради. Колико знамо, никоме ништа није дуговао - говориле су медијима Златкове колеге непосредно после убиства.