БРАЧНИ пар из Чачка, привредник Р. Б. и његова супруга Е. Ћ., који су у мају 2019. у подруму своје куће везали и брутално претукли кућну помоћницу Ј. Г, нагодили су се са тужиоцем и у замену за признање кривице дужни су да уплате по 80.000 динара у буџет Републике Србије. Тужилаштво их је теретило за злостављање и мучење, за шта је прописана казна до једне године затвора, као и за отмицу, за шта им је претило до три године, међутим они су се признањем извукли само са новчаном казном.

У решењу Основног јавног тужилаштва наводи се да су они 11. маја прошле године злостављали Ј. Г., тако што су је позвали у подрум своје куће, која се користи као простор за рекреацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кућна помоћница крива за крађу мојих 280.000 €

- Почели су да је псују и вређају, захтевајући да им призна да је она неколико дана раније украла новац и златни накит из њихове куће. Жена је пришла оштећеној и са леђа је повукла за косу, оборила на под, а онда ју је мушкарац више пута рукама и ногама ударио по грудима. Затим су јој преко уста ставили лепљиву траку, којом су јој и везали руке, све време инсистирајући да призна крађу. Оштећеној су претили и да ће јој наместити шест година робије, да ће је држати затворену у подруму, да ће јој одсећи прсте. Узели су јој мобилни телефон, с којег су преписали контакт бројеве њених муштерија код којих је оштећена чистила куће, говорећи да ће их позвати и рећи им да је она лопов. Пошто је Ј. Г. у једном моменту позлило, скинули су јој траку са уста и избацили из куће - наводи се у решењу Тужилаштва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Везали су га ланцима, држали му пиштољ на слепоочници: Петров отац открио језиве детаље отмице дечака! (ВИДЕО)

После бруталног премлаћивања и малтретирања, Ј. Г. је три дана провела у болници, где су јој констатоване лакше повреде, али је имала чак 25 модрица по телу. Оштећена је случај пријавила полицији.

ПРОНАШЛИ НОВАЦ

КАКО незванично сазнајемо, супружници су пронашли новац и накит који је наводно био украден. Испоставило се на крају да Ј. Г. са тим није имала никакве везе. Оштећена је, према нашим сазнањима, покренула приватну парницу против насилника, којом тражи надокнаду за претрпљен душевни бол и физички напад.