АНА је кобног јутра требало прво да одвезе сина Бранислава у школу у Идвор, а после тога да у осам сати отвори нашу фирму за платни промет. Да ли је због тога била у журби, па је дошло да удеса, ја не знам!

Дрхтавим гласом овако, за "Новости", прича Јан, отац трагично преминула Ане Хрк (39) из Ковачице, која је у уторак ујутру настрадала у саобраћајној несрећи, код Идвора. Она ће бити сахрањена у четвртак у 14 часова на гробљу у Ковачици.

Њен син Бранислав (14), ученик осмог разреда основне школе у Идвору, у тренутку несреће налазио се с њом у аутомобилу. Он је у удесу тешко повређен, и тренутно се налази у Јединици интензивне неге у Ургентном центру. Према речима лекара, он је у веома тешком стању, и животно је угрожен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мајка погинула, син у тешком стању: Нови детаљи несреће код Зрењанина 


Репортери "Новости" су посетили Ковачицу, и породицу трагично настрадале Ане. Око 12 часова, њено тело допремљено је са обдукције у капелу на гробље у Ковачици, где су пријатељи и родбина изјављивали саучешће неутешном оцу и мајци покојне Ане.

- Прво дете које сам добио, девојчица, умрло је трећи дан након порођаја. Затим, друга девојчица је умрла као плод, и Ана се роди, на мој рођендан. И ево шта дочекам 39 година касније. Судбина нека, ваљда. Не знам шта друго да кажем - плачућим нам је испричао неутешни Јан. - Не могу да верујем да је нема више. Требало је 6. марта да брани дипломски рад на Правном факултету. Била је дивна ћерка. Надам се да ће ми унук Бране остати жив.


Фирма породице Хрк

Ана је у уторак ујутру кренула да одвезе сина у школу. Временски услови, због магле која се спустила и клизавог коловоза, нису били погодни за вожњу. На путу ка Идвору, она је, из за сада неутврђених разлога, својом "маздом" прешла у супротну коловозну траку и директно се сударила са камионом који јој је долазио у сусрет. У овом судару повређен је и возач камиона, али како сазнајемо није животно угрожен.


САМОХРАНА МАЈКА

АНА је била самохрана мајка двоје деце. Син Бранислав похађа осми разред, а ћерка Анастасија иде у трећи разред Правно-пословне школе у Београду. Након развода, деца су остала да живе са њом у Ковачици.