Са више десетина хитаца који су испаљени у његов аутомобил јуче је у Зети тешко рањен Подгоричанин Игор Крстовић (35), јавности познат као безбедносно интересантна особа од које је одузето скоро 120.000 евра, али и разно хладно оружје и сумњива документа. Поједини медији наводе и да је у блиским односима са припадницима шкаљарског клана.

Пуцњава се догодила у насљу Биљаче, око 15 сати, када је Крстовић "мерцедесом" прилазио својој кући. Нападачи су искористили тренутак када је морао да успори због пружног прелаза и тада су запуцали из аутоматског оружја.

Црногорска полиција одмах је кренула у потрагу за џипом "нисан" који је јуче виђен на месту пуцњаве, али је примећен и ранијих дана како обилази место на ком се догодила пуцњава.

Сат времена касније, полиција је пронашла запаљен аутомобил марке "голф" за који се сумња да је коришћен у пуцњави и према незваничним информацијама пушку "М70" из ког је пуцано. Форензичари су изузели трагове пронађене на лицу места и они су данас послати на анализу.

У међувремену, Крстовић је примљен у Клинички центар са више прострелних рана у пределу абдомена, груди и натколенице, због чега је хитно оперисан. Директор Ургентног блока Клиничког центра, др Нермин Абдић, казао је данас "Вијестима" да је Крстовић и даље животно угрожен, и да је смештен на одјељењу Интензивне његе.


У појединим медијима појавили су се наводи да је рањени Крстовић близак шкаљарском клану, што је и "Вијестима", како пишу, потврђено из више извора.

Пре две године полиција је претресом куће у којој живи запленила два скупоцена аутомобила марке БМW и "мини морис" и 182.450 евра. Међу заплењеним предметима нашла су се мачета, криптовани телефони, боксери, два ножа и фасциклу са купопродајним уговорима чији су предмети непокретности.


ДЕО ЕКИПЕ КОЈА ЈЕ МАЛТРЕТИРАЛА СПОРТИСТУ


Он је био део екипе која је крајем јуна 2017. године, у буванској дискотеци "Трокадеро" малтретирала познатог црногорског спортисту и сина једног од највиших владиних функционера. Иста екипа након тог инцидента насртала је на полицију, али због тога нико није процесуиран, саопштено је тада незванично.

Припадници специјалне полиције неколико дана касније, ушли су у ту дискотеку и претресли групу у којој су били Крстовић, Милић Миња Шаковић... али ништа од недозвољених предмета нису пронашли.


ВЕЗА СА УБИСТВОМ КАЛЕЗИЋА

Конкретно се, како сазнају "Новости", проверава да ли покушај ликвидације Крстовића надомак Подгорице има икакве везе са убиством Веселина Калезића у новембру 2018. године. Калезић је, наводно, оперативно важио за вођу подгоричког огранка "кавчана", али за разлику од многих егзекуција почињених од 2014. године, када је избио рат "кавачког" и "шкаљарског" клана, убиство Калезића је, полицијски, расветљено.

За злочин су сумњичени Подгоричани Раде Поповић и Марјан Вујачић. Осим овог, истражитељи верују и да су неколико месеци касније, у априлу прошле године, они убили и суграђанина Мила Илића.