САСЛУШАЊЕМ сведока оптужбе, Снежане Бојић, у Основном суду у Крушевцу у среду је настављено суђење Милутину Јеличићу Јутки, бившем председнику општине Брус, оптуженом за полно узнемиравање и недозвољене полне радње према некадашњој секретарици Марији Лукић.

Бојићева, која је после Марије прва јавно говорила о сексуалном узнемиравању, рекла је да јој је Јеличић, преко њеног оца, којег познаје, помогао да се запосли у Библиотеци у Брусу.

- Код њега у кацеларији сам била само једном, али је он долазио више пута код мене у Библиотеку. Касније ми је слао поруке непримерене његовим годинама, попут "кис" (пољубац). Кривичну пријаву за узнемиравање поднела сам након што је Марија Лукић изашла у јавност са сличним порукама, пре тога нисам смела - испричала је Снежана Бојић.Прочитајте још: Јутка пред судом: Шешељ дошао да га подржи, окупиле се и жене у знак подршке Марији Лукић

Одговарајући на питања пуномоћника Марије Лукић, адвоката Боривоја Боровића, она је рекла и да јој је Јеличић својевремено гурнуо руку под сукњу, због чега је реаговао бранилац оптуженог, захтевајући изузеће судије Александра Коцића, "јер је дозволио испитивање које нема везе са случајем", као и да омогућава оштећеној и њеном адвокату да "политизују процес" и тако крши Закон о кривичном поступку.

Након што је председник суда одбио овај захтев, настављајући сведочење, Снежана Бојић је истакла да све СМС поруке које је добијала од Јеличића постоје у Управи криминалистичке полиције.

- Када ми је завукао руку испод сукње и покушао да ме пољуби, рекао је да је то наша мала тајна - додала је Снежана. - Доживела сам трауме и морала сам да потражим лекарску помоћ. Била сам на психијатрији, а све сам пријавила и полицији.

- Све што је рекла је лаж - узвикнуо је Јеличић у судници.

Одбрана је затим затражила да се уради Снежанино психијатријско вештачење, јер сматрају да није била способна да сведочи због терапија које је користила и пре сусрета са оптуженим, док је адвокат оштећене захтевао исто вештачење и за Јеличића.

- Сведок се охрабрила и заједно са другим женама поднела пријаву. УКП има све транскрипте порука. Реч је о једној озбиљној појави и зато сам и затражио неуропсихијатријско вештачење Јеличића због сексуалних девијација - рекао је Боровић.

Он је додао и да Јеличића види ако "опасност за Брус, за женску децу и девојке у том граду", као и да је он "симбол злоупотребе положаја бахатог моћника и да је суд место да се то докаже".

Суђење ће бити настављено 21. фебруара, а завршна реч планирана је за 6. март.Јеличић пред зградом суда

ШЕШЕЉ ВРЕЂАО ЖЕНУ КОЈА ПОДРЖАВА МАРИЈУ

ИСПРЕД Основног суда у Крушевцу и овом приликом су се окупиле жене са транспарентима у знак подршке Марији Лукић и Јуткиним жртвама. Нису, међутим, изостале ни његове присталице, као ни лидер радикала Војислав Шешељ.

- Ту сам да спречим представнике америчке амбасаде да присуствују суђењу. Не знам зашто су долазили, али ја ћу бити брана будућим њиховим доласцима. А, максимална казна за окривљеног је 150.000 динара и ништа више - нагласио је Шешељ, додајући да би волео да Јеличић уђе у редове СРС.

При уласку у зграду суда он се погрдним речима обратио женама које су дошле да подрже Марију, а једној од њих је добацио: "Како си ружна".