Нови језик балканске мафије: Ево зашто су две ликвидације обављене ПРЕД ОЧИМА ДЕЦЕ!

Novosti online

28. 01. 2020. у 23:21

Нови језик балканске мафије: Ево зашто су две ликвидације обављене ПРЕД ОЧИМА ДЕЦЕ!
Балканско подземље се тресе након последњих бруталних ликвидација вођа „шкаљарског клана“ Игора Дедовића (43) и Стевана Стаматовића
Балканско подземље се тресе након последњих бруталних ликвидација вођа „шкаљарског клана“ Игора Дедовића (43) и Стевана Стаматовића (43) у ресторану у Атини наочиглед малолетне деце и супруга. Истражитељи су мишљења да су платили главом у знак одмазде за убиство Марка Вуковића (41) на Бежанијској коси, који је кум вође супарничког „кавачког клана“ Радоја Звицера.

Крвна освета

Вуковић је убијен на Бежанијској коси, док му је на задњем седишту БМW-а седело троје деце. По истом сценарију, пред децом и у идентично време, у 18.30 сати, убијени су и Дедовић и Стаматовић.

Марко Ницовић, члан Светске асоцијације шефова полиција и бивши први човек београдске полиције, за Аваз је потврдио да иза свега стоји безобзирна крвна освета.


- Знамо за крвави судар и освету породица Бојовић и Шарановић, иза чега су остајала само тела. Међутим, у овом случају је реч и о рату за тржиште и путеве дроге - каже Ницовић.

Саговорник напомиње да су Сједињене Америчке Државе недавно забраниле боравак црногорским морепловцима због повезаности с јужноамеричким картелом.

- Сада се све преселило у Грчку, која је друга по важности трговачка лука. Већина црногорских морепловаца ради управо за грчке компаније – рекао је Ницовић.

На питање где је у свему томе Босна и Херцеговина, Ницовић је рекао:

- Не заборавите да је ту код вас лука Плоче. Осим тога, хероинска рута иде преко Санџака у Босну па даље за земље Европске уније – мишљења је Ницовић.

Додаје да је новина то што мафија користе и мигранте за шверц дрогом.

- Цариници не претресају жене, труднице, децу, дечију храну... Они све то користе за шверц дроге – појашњава Ницовић.

Опомена другима

Оно што је и најискусније истражитеље забринуло јесте бруталност злочина те чињеница да мафијаши губе неке раније кодексе. Пожељно је да се ликвидације дешавају пред читавом породицом, као опомена другима, појашњава Ницовић.

- Нема више правила. Балканска мафија сада, очигледно, ради по систему мексичке или колумбијске мафије. Другим речима, пожељно је да се ликвидације дешавају пред читавом породицом, као опомена другима. Мексичке и колумбијске мафије раде и горе ствари, односно знају да убију члана породице или читаве породице како би другима послали поруку – закључује Марко Ницовић.

(Курир.рс / Аваз.ба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Brana Mitrović - FLOYD

29.01.2020. 00:00

Šteta i neukost za našu policiju što ovome čoveku nije ponudila bar neku savetodavnu ulogu i tako iskoristila njegovo znanje i zvanje. Nicović je poštovan u Interpolu, DEA, Njujorškoj policiji i član je borda direktora evropske policije. Ali kod nas su na ceni politički poslušnici i zato smo tu gde smo. Setite se da je nedavno 17 dana stotine policajaca jurilo dan i noć nekog polu retardiranog seoskog berberina !?!?