ГОРАН Абдулов, познатији као Јованица, оптужен да је убио студента из БиХ Марка Радовића (24) у тренутку злочина био је у стању битно смањене урачунљивости.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Оптужница против трансвестита Горана Абдулова за убиство љубавника

Ово су у наставку суђења, пред Вишим судом у Београду изјавили психолог, психијатар и неуропсихијатар, након вештачења Абдулова, који је трансвестит и који је признао кривицу.

Убиство се догодило у јулу 2018. у изнајмљеном стану у Шевиној улици, у Земуну, када су се некадашњи партнери посвађали, након чега је Абдулов ножем убо Радовића.

Комисија судских вештака утврдила је, како су навели, да је Абдулов, с обзиром на то да је имао "телесних и родних проблема", био сензибилнији него што су то друге, здраве особе. Имао је поремећај личности, емотивно је нестабила особа, са поремећеним осећајем реалности и импулсивности.

Стручњаци наводе да је код Јованице његово понашање, било да је реч о страху од прекида везе и напуштања или тога да је први био нападнут, његова "лична перцепција".

- Повреде на оштећеном, четири убода ножем и више посекотина, указују на то да је реч о афекту и то високог интензитета - кажу вештаци. - Дакле, овакав злочин носи у себи страх, љутњу, велику количину беса...