СВЕШТЕНИК Томислав Ж. чији је новац проневерио банкар Александар А. (35) против кога се води поступак у Вишем суду у Нишу, није се ни у понедељак појавио на рочишту и то због несвакидашњег разлога. У допису судији Вишег суда Милици Грујић, он је образложио да не може да долази на суђења када је "црвено слово" и када је време највећих верских празника - због тога што је свештеник. Уз то, Суду је послао црквени календар, на основу којег је заказан нови термин суђења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Врање: Свештеник јурио и привео лопова

Оптуженом Александру А. на терет се ставља злоупотреба службеног положаја одговорног лица и фалсификовање службене исправе. Он се сумњичи да је клијентима једне банке у Нишу са рачуна штедиша присвојио 196.500 евра и 5,34 милиона динара, а међу оштећенима је и свештеник Томислав Ж. кога је оштетио за 50.000 динара. Како се сумња, Александар А. је 31. децембра 2014. благајници у банци представио да је свештеник у његовој канцеларији и да жели да подигне чекове које ће му он лично однети.

Како свештеник у том тренутку није могао да добије чекове, јер је био у минусу, банкар је искористио овлашћење шефа за односе са клијентима у нишкој филијали и одобрио својим потписом да чекови буду издати. Однео је чекове у своју канцеларију и фалсификовао свештеников потпис на обрасцу, а потом преузео чекове које је недуго након тога попунио на по 5.000 динара.