ПОЛИЦИЈА у Београду ухапсили је Ђ. А. (20) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешка телесна повреда и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, док ће кривична пријава у редовном поступку за иста дела бити поднета и против једног осамнаестогодишњака. Сумња се да је Ђ. А. у Раковици, 26. новембра 2019. године, хицем из ватреног оружја нанео једном осамнаестогодишњем младићу тешку телесну повреду, а потом побегао са осумњиченим осамнаестогодишњаком.

Осумњиченом Ђ. А. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пуцњава испред београдске гимназије: Тинејџер рањен у ногу, хитно превезен у Ургентни

У инциденту испред гимназије у Улици 11. крајишке дивизије младић (18) је погођен у ногу, тачније у потколеницу. Према претпоставци комшија он је упуцан у парку иза стамбене зграде, где се, како кажу, често окупљају проблематични момци.

- Он је проблематичан младић, иде ванредно у школу. Често је ту у парку са младима који праве неприлике, због чега моје комшије често морају да зову полицију. Бојимо се због деце, близу је школа - рекла је жена која станује у згради поред које се десила пуцњава.

На месту несреће је пронађен пиштољ из ког је пуцано на младића.