Криминална група са Звездаре месецима терорише становнике овог дела Београда.

Наиме, банда се однедавно бави и кућном доставом дроге, а све под параваном пица-сервиса. Полиција је на делу ухватила пица-мајсторе док су покушавали да доставе дрогу уз пицу на непознату адресу.

Том приликом ухапшени су Н. Ш. (26), М. М. (24), В. Ђ. (39) и Ђ. Т. (24). Њима се на терет ставља неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је половином јануара у вечерњим сатима у Улици Живка Давидовића код броја 89 легитимисала Н. Ш. и М. М. и приликом претреса код осумњичених пронашла дрогу.

- У предњем десном џепу панталона пронађена је ПВЦ кесица са материјом биљног порекла налик на марихуану. Након што су осумњичени приведени, инспектори Одељења за сузбијање криминала, одсек за дрогу, након тога су отишли у пицерију "Гонзалес" у Улицу Лунета Миловановића број 3, чији власник је Владимир Ђорђевић.

Полиција је затекла власника у тренутку док је својим возилом покушао да на непознату адресу однесе једну пицу испод које је била упакована једна ПВЦ кесица марихуане - наводи извор близак истрази овог случаја.

Приликом претреса пицерије пронађена је једна већа ПВЦ кеса и три мање кесице, један џоинт, вагица, новац, као и радни телефон.

- У пицерији су затечени и Ј. К. (31) и С. Н. (22), који су након саслушања пуштени - додаје извор.

Према његовим речима, они су посао проширили и на остале београдске општине, али је њихово деловање највише угрожавало становнике Звездаре, који су сведоци неометане продаје наркотика у њиховим парковима, школама, на улицама или у изнајмљеним становима.

- Како се сумња, пица-мајстори су испоруку дроге договарали шифровано, а нека врста лозинке била је "феферона". Тачније, у зависности од тога колико је тражено љуте папричице, знало се колико пакетића дроге треба понети уз пицу - додаје саговорник.


(Ало.рс)