Бори се за живот, а полиција слаже коцке злочина: Алибег и даље у тешком стању

Е. Х.

26. 01. 2020. у 20:45

Бори се за живот, а полиција слаже коцке злочина: Алибег и даље у тешком стању

Ненад Алајбеговић/Место пуцњаве Фото И. Маринковић

На Алајбеговића је пуцано у Улици Народних хероја, код броја 27, у близини зграде у којој живи

ЗДРАВСТВЕНО стање бившег вође Партизанове навијачке групе "Забрањени", Ненада Алајбеговића (39), званог Алибег, који је у суботу рањен у сачекуши на Новом Београду, и даље је тешко. Како смо сазнали, налази се на Одељењу интензивне неге, а од повреда које је задобио, животно је угрожен.

На Алајбеговића је пуцано у Улици Народних хероја, код броја 27, у близини зграде у којој живи. На истом месту је већ једном нападнут пре десет година. Тада су на њега испаљена три хица, али су га сви промашили. Пре седам месеци се поново нашао на мети нападача, када је тешко рањен у стомак. Алајбеговић тада није желео да сарађује са полицијом, рекавши им "да не зна ко га је и због чега напао, јер се никоме није замерио".

После суботње пуцњаве, полиција је блокирала крај и обавила увиђај, али до сада починилац није ухапшен. Истрага треба да утврди мотив, мада се претпоставља да је реч о "нерашчишћеним рачунима везаним за криминалне послове". Иначе, Алајбеговић је дуго био на челу групе "Забрањени", која је годинама у сукобу са супарничком фракцијом "Алкатраз". Познаваоци прилика истичу да се ту не ради само о превласти на трибини, већ и о контроли нарко-тржишта у српској престоници, али и другим пословима са оне стране закона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Возачу позлило и закуцао се у камион: Нови детаљи трагедије у Дунавској и слике са места несреће (ФОТО/ВИДЕО)

Почетком новембра прошле године у пуцњави у београдском насељу Вождовац убијен је Љубомир Марковић Кића, један од вођа групе навијача "Алкатраз". У њега је код бензинске пумпе у Улици Грчића Миленка испаљено шест метака. Пре убиства био је у оближњем балону, где је играо фудбал, а убица га је чекао испред објекта.

Марковић је покушао да побегне од нападача, али га је овај стигао. Према незваничним информацијама, код себе је имао пиштољ "тетејац", али није успео да га употреби. Иначе, он је био осуђен на 30 година затвора због смрти француског држављанина Бриса Татона, али му је та казна преполовљена пред Апелационим судом.


КРЦАТ ДОСИЈЕ

АЛАЈБЕГОВИЋ, према неким инфромацијама, иза себа има 67 кривичних пријава због различитих дела. Први пут је привођен кад је напунио 12 година, а једно време је провео и у малолетничком затвору. Како је објављено, након тога је још три пута осуђен на краће казне због оружја, привредног криминала и наношења повреда. Наводно је и био привођен у Бањалуци, када је у стану у којем је боравио, полиција пронашла више од 800 таблета екстазија и мању количину марихуане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

жељко

27.01.2020. 10:50

Тргује дрогом, не плаћа порезе, доприносе, ''попије'' метак и лече га они које плаћају поштени грађани!!!

Goran

27.01.2020. 14:12

Sta ima reci dobio sta je trazio i kraj ne dajte budaliama da se prekine svako davanje iskaza