Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у три одвојене акције, открили су импровизовану лабораторију за производњу марихуане, запленили два килограма хероина, више од 12 килограма марихуане, више од 100 грама кокаина, око 700 грама амфетамина, већу количину оружја и експлозивних материја и ухапсили три особе.


Полиција је ухапсила Л.М. (27) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Полиција је у гаражи на Новом Београду, коју користи осумњичени, пронашла око 700 грама амфетамина, мању количину марихуане и кокаина.


У другој акцији, полицијски службеници ухапсили су Ј.П. (41) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.


Приликом претреса помоћних просторија куће у Бољевцима, које користи осумњичени, полиција је запленила око два килограма хероина, 107 грама марихуане, 103 грама кокаина, пиштољ „ЦЗ - 7,65“, револвер са шест комада муниције, аутоматско оружје марке “хеклер кох“ са два оквира и 20 комада муниције, око 500 грама пластичног експлозива, три ручне и једну димну бомбу, експлозивну направу са детонатором, 13 детонаторских каписли и 6.500 евра.


Полиција је у још једној акцији, ухапсила и Б.Ђ.(42) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.


Приликом претреса куће у Сремчици коју користи осумњичени полиција је пронашла импровизовану лабораторију за производњу марихуане и запленила око 12 килограма марихуане, као и 500 садница канабиса.


Осумњиченим Л.М, Ј.П и Б.Ђ. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.