ЈЕДНА мушка особа погинула је у суботу око 15.30 часова у Дунавској улици на Дорћолу приликом судара путничког и теретног возила. Несрећа се догодила код гараже Градског саобраћајног предузећа, а судар је био снажан и на колима је уништен комплетан предњи део.

Према првим незваничним информацијама, возачу аутомобила је у току вожње позлило и због тога је изгубио контролу над возилом, прешао у супротну траку и ударио у камион. Особа која је управљала теретњаком није повређена.

- Наша екипа је примила позив око 15.30. Лекари који су изашли на терен могли су само да констатују смрт мушке особе - рекли су из Хитне помоћи.

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја упозорава да је за само три дана на путевима у Србији погинуло девет особа.

Из МУП-а поручују да ће и овог викенда бити појачана контрола брзине и урађен алко-тест приликом сваког заустављања.

Један од најчешћих узрока саобраћајних несрећа са смртним исходом јесте вожња под дејством алкохола. Прошлог викенда откривено је чак 350 пијаних возача.

- Волан и алкохол не иду заједно, пуне су болнице, пуни су затвори оних који су сматрали да могу да возе пијани, чак да возе боље када су пијани него када су трезни. То је велика заблуда. Поред великих новчаних казни, имајте на уму да је свака саобраћајна несрећа изазвана под дејством алкохола умишљајно кривично дело - каже Дамир Окановић.

- У сваком случају, возаче упозоравамо да је у насељеном месту брзина 50 километара на сат.