Прво хтео да сакрије злочин, али му прорадила савест? Тајна убиства професора ДИФ остала у писму

С. Костић

26. 01. 2020. у 07:22

Прво хтео да сакрије злочин, али му прорадила савест? Тајна убиства професора ДИФ остала у писму

Дејан Илић/Тело убијеног професора донето на скривено место Фото И. Маринковић

Још непознаница зашто је Властимир Шевер усмртио Дејана Илића и себе
Дан након што је полиција расветлила убиство Београђанина Дејана Илића (48), професора Факултета спорта и физичког васпитања, истрага је настављена у правцу утврђивања мотива овог злочина. Зашто је Властимир Шевер (42), из Старе Пазове, пре него што је извршио самоубиство у четвртак увече испред Народне скупштине у Београду убио Илића, засад се не зна. Као разлог се помињу новчане размирице, мада се спекулише и о другим мотивима.

Јавност до јуче није обавештена о томе шта садржи опроштајно писмо које је пронађено код Шевера, пошто је пуцао себи у уста код Народне скупштине. Наводно, у писму је навео разлоге свог суицида, али се још не зна да ли је писао и о томе зашто је пуцао у професора Илића, чије је беживотно тело у четвртак увече пронађено у води у близини Гајићеве баре код Старе Пазове.

Мештани кажу да се не зна где је професор убијен и претпостављају да је његово тело ту донето. Прича се и о томе како је убица прво намеравао да сакрије свој злочин, али да се предомислио и одлучио да сам себи пресуди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убијен професор ДИФ-а: Нови детаљи злочина код Старе Пазове
- Илић је убијен дан пре него што је Шевер пуцао у себе. Жртва је убијена из ватреног оружја и пуцано јој је у главу - каже наш извор из истраге. Полиција је претпоставила да се ради о самоубиству, али је убрзо установњено да је Илић жртва.

Убијени Дејан био је професор на катедри за рукомет, био је разведен и имао је двоје деце. Против њега је, сазнају "Новости", прошле године изречена јавна осуда због плагирања докторске дисертације, након чега му је Сенат Универзитета у Београду поништио диплому. Вест да је Илић убијен одјекнула је и на факултету где је предавао, али нико од колега није могао да спекулише о разлозима зашто је убијен. Наводно, важио је за човека који нема везе са криминалом.

- Није имао финансијских проблема, бар колико сам ја знала. Искрено, не знам зашто би неко убио Дејана - рекла нам је кратко једна од Дејанових пријатељица, која није желела да јој помињемо име.

Призор са места самоубиства Властимира Шевера


Шевер, који је пуцао из ватреног оружја себи у уста, пре две и по године био је ухапшен у опсежној полицијској операцији "Сигнал" заједно са још неколико особа због сумње на утају пореза и злоупотребу службеног положаја.

ВАРАО ЉУДЕ

ЗА Шевера се у Старој Пазови зна да је неко време држао агенцију за регистрацију возила, те да је тада преварио доста особа за веће новчане износе. После тога се скривао по Београду, а мештани са којима смо причали тврде да је позајмљивао новац и од зеленаша. Нико не зна на шта га је трошио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)