Обдукцијом је утврђено да је Славка Јевтић (64) из Лознице, чије је тело почетком јануара нађено у њеном запаљеном стану у центру Лознице, жртва убијена, потврђено је у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу. Покренута је истрага, као и потрага за починиоцем злочина који је узнемирио Лозничане, преноси "Пинк".

Славка Јевтић из Лознице, након што је преминула у свом стану у Улици Георгија Јакшића у Лозници, сахрањена је 5. јануара на породичном гробљу у Коренити. Обдукцијом је установљен узрок смрти, што ће користити као доказ у ком правцу ће ићи даљи поступак истраге.

Прочитајте још: Убио жену и запалио јој стан? Нови детаљи смрти пензионерке Славке Јевтић (64) у Лозници

Више јавно тужилаштво у Шапцу потврдило је да је обдукцијом утврђено да је Славка Јевтић, чије је тело почетком јануара нађено у њеном запаљеном стану, убијена, а да је убица потом изазвао пожар како би прикрио трагове злочина.

Полиција је 21. јануара поднела Вишем јавном тужилаштву у Шапцу кривичну пријаву против непознатог лица због кривичног дела убиства.

Према резултатима обдукције и трагова нађених у стану, утврђено је да је Славка Јевтић жртва злочина. Против НН особе покренута је истрага због убиства, односно потрага за починиоцем.

Подсећамо тело Славке Јевтић (64) пронађено је у предсобљу њеног стана у центру Лознице, недалеко од Железничке станице. Прве комшије су најпре чуле лупање на врата, а убрзо Славку како виче: "Пусти ме, зваћу полицију!"

Један младић је, док се враћао кући, приметио да куља дим из њеног стана. Брзо је упозорио њене прве комшије, које су позвале полицију, ватрогасце и Хитну помоћ.

- Врата стана нису била закључана - прича један од првих комшија покојнице. - Кад смо их отворили, видели смо само Славкине ноге и било нам је јасно да се нешто догодило. Стан јесте горео и куљао је дим, али било је очигледно да није страдала од дима и ватре, јер је горео сасвим други део стана. Лекари су брзо стигли, али су могли само да констатују смрт, док су ватрогасци лако зауставили ватрену стихију, како се не би проширила на остатак стана.