Никола А. (21) правоснажно је осуђен на осам месеци затвора јер је 26. новембра 2018. године на Дурланској пијаци у Нишу секиром ударио у главу Славољуба Павловића (63).

Мотив несвакидашњег обрачуна била је љубомора јер је Никола оптужио старца да му гледа ванбрачну супругу. Њему се најпре на терет стављао покушај убиства али је тужилаштво преквалификовало дело у насилничко понашање јер је установљено да је старац пуком срећом задобио само лакшу повреду.

Прочитајте још: Претукао супругу и секао је ножем, оставио је унакажену у несвести, па рекао да му је жао: Панчевац који је ранио супругу изјавио да се ничег не сећа

Како је наведено у пресуди која је донета на основу споразума о признању кривице који је Никола склопио са Вишим јавним тужилаштвом, он је "значајније угрозио спокојство грађана тако што је након вербалне расправе због тога што му је старац наводно гледао његову ванбрачну супругу, тупим делом секире дужине 28 центиметара коју је донео од куће, задао ударац оштећеном у главу".

Ударац секиром за несрећног човека могао је да буде смртоносан с обзиром на то да му је због ранијег пуцања анеуризме, отварана лобања и урађена краниопластика, односно уграђени пластични имплант у недостајућем делу кости. Спасила га је вунена капа која је ублажила ударац, али је ипак задобио дубоку посекотину која му је ушивена у нишком Клиничком центру.

Славољуб је након напада за „Телеграф“ детаљно описао како је умало изгубио главу.

- Имам тезгу на пијаци где продајем поврће а тај тип доноси углавном орахе и грожђе које препродаје пијачним продавцима. Са неком женом је пролазио поред моје тезге, да би ми се изненада обратио речима: "Шта гледаш у моју жену?". Схватио сам да тражи кавгу, па сам покушао да га смирим. Рекао сам му да гледам сваког ко пролази пијацом без икакве намере - испричао је Славољуб.

Међутим, како је додао, младић није одустајао.

"НИСИ ЛИ ТИ ПЕДОФИЛИЧАР?"

- Позвао ме је да се бијемо. Наставио сам мирно, казао сам му да нисам дошао да се тучем, али да сам спреман ако баш хоће. Убрзо се смирио, мислио сам да ће на томе остати. Седео сам за тезгом када ми је пришла та његова жена и питала ме што је гледам. Казала је: "Ниси ли ти педофиличар?". Устао сам са столице запрепашћен њеним речима када сам чуо како ми један пријатељ довикује: "Пази, Цале!". Пре него што сам успео да се померим, тај њен ме је ударио 3 пута секиром у главу. Крв ме је облила, почео сам да бежим ка оближњој полицијској станици јер сам веровао да му је намера да ме убије - причао је тада Славољуб.

Они су позвали Хитну помоћ, одвезли га у Клинички центар где му је ушивена глава.

- После свега могу да кажем да сам добро прошао јер ме је ударио тупином а не оштрицом секире. Да је било обрнуто, не би ми било спаса. Такође, срећом је промашио краниопластику, иначе бих био мртав - испричао је Павловић.

Никола је бацио секиру и побегао, али је већ сутрадан ухапшен. Њему је изречена и мера безбедности одузимања оруђа којим је починио напад а обавезан је и да плати судске трошкове од скоро 130.000 динара.

(telegraf.rs)