НИНОСЛАВ Јовановић (47), познат као "малчански берберин", који је из затворске ћелије истражног притвора Казнено-поправног завода у Нишу пребачен у четвртак по подне у Специјалну затворску болницу у Београду, смештен је у групну собу и, како сазнајемо, запослени немају никакве примедбе на његово понашање. Он ће у наредном периоду бити на психијатријском вештачењу, које је одређено по налогу судије за претходни поступак нишког Вишег суда.

Портпарол суда, Ана Ристић Гајић, појашњава да ово вештачење по закону траје 15 дана, а да се може продужити за још толико, уколико се укаже потреба. Стручњаци би требало да утврде да ли је Јовановић био урачунљив у тренутку отмице Монике К. (12) из Сувог Дола крај Ниша, као и током полицијске потере. Стручњаци ће дати и уопштени налаз и мишљење о његовом психичком стању.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Малчанском берберину одређен притвор до 30 дана: Саслушање трајало два и по сата, ево како се бранио Јовановић

- После психолошке процене Тужилаштво ће се определити о евентуалном подизању оптужнице или доношењу одлуке о лечењу у специјалној установи - каже извор "Новости" близак истрази.

Према информацијама које смо добили, Јовановић је дисциплинован.

- Добро се понаша, уосталом као и док је био у Нишу - каже наш извор. - Нико од надлежних, што се тога тиче, нема на њега никакве замерке. У групној је соби, јер је таква пракса, а сами су једино они који праве проблеме.

Иначе, у овој болници смештени су психијатријски болесници, као и наркоман.

РАЗЛОЗИ ЗА ПРИТВОР

ЈОВАНОВИЋ, за којим се трагало готово двадесет дана, ухапшен је 5. јануара на малчанском гробљу. Њему је након саслушања одређен притвор због опасности од бекства, као и опасности да би могао да понови кривично дело. Као разлог за притвор наведена је и чињеница да је осумњичен за дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а услед чијег је извршења дошло до узнемирења јавности.