НЕМА године да хладноћа због неодговарајућег грејања, или непажње, не однесе људски живот, а трагедија је утолико већа што у пожарима страдају и најмлађи. Ватрена стихија последњих шест година однела је чак 14 дечјих живота. Неки од несрећних малишана покушали су да се спасу, а неки су страдали у сну. Најстарије дете имало је 10, а најмлађе је било још беба, страдало је са шест месеци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Чак и да су ватрогасци били на лицу места, питање је да ли би могли да спасу децу": Комшија настрадалих малишана сведочи о великој трагедији у Малој Моштаници

* Децембра 2013. годинеу селу Велика Крсна код Младеновца страдали су Ненад (4) и Димитрије (3) и њихова сестра Маја (2). Пре пожара мајка отишла у комшилук и оставила малишане закључане у кући. Загрљени су отишли у смрт.

* Септембра 2014. године троје деце Живане Станковић,Миленко (9) и сестре Анђелка (5) и Сања(3), је изгорело у пожару у бараци у којој су становали на Новом Београду. Три детета су страдала у току ноћи, јер је Станковићева заборавила да угаси свећу која је остала да гори на столу. Деца су изгорела спавајући на кревету, док је мајка успела да спасе једну бебу, коју је преузео Центар за социјални рад.

* Октобра 2014. године Кристијан (5) и Анастасија (1) Јовановић угушили су се од дима у породичној кући у насељу Мали рит код Панчева.

* Октобра 2014. године Срећко Петровић (8) настрадао је у пожару у нехијгијенском насељу у селу Доњи Товарник код Пећинаца.

* Септембра 2017. годинеу кући на ободу села Вајска изгореле су три девојчице - Николина (4), Никола (2) и Исидора (6 месеци). Несрећна деца страдала су наочиглед родитеља Марије и Зорана Рамадана. Кућа је изгорела као шибица, док је мајка била у дворишту свега тридесетак метара даље. Беспомоћно је гледала како се ватра све више шири. Отац је био на послу, са кога је дојурио чим су му јавили да кућа гори. Схвативши да су деца остала заробљна, са супругом је покушао да уђе кроз прозор да би их спасили, али дим је био толико јак да нису могли ни прићи.

* Јануара 2020. године у обреновачком насељу Мала Моштаница трагично су настрадали Душица (8) и Марко (10) Тофиловић.