ПРВЕ индиције указују да је убица упуцао професора ДИФ-а Дејана Илића (48) због дуга.

Њих двојица су имала заједнички бизнис. Како незванично сазнајемо продавали су половне аутомобиле и пољопривредне машине.

Иначе, убица је дуговао огромну количину новца великом броју људи.

Прочитајте још: Убијен професор ДИФ-а: Нови детаљи злочина код Старе Пазове

Подсећамо, Илића је убио Властимир Шевер (42) који се синоћ упуцао у главу испред Скупштине Србије, и то са истим пиштољем.

Он је био вишеструки повратник у вршењу кривичних дела нарочито у области привредног криминала, али и имовинских деликата.

Прочитајте још: Професора ДИФ-а убио човек који се синоћ упуцао испред Скупштине ИСТИМ ПИШТОЉЕМ

Средином 2017. године у заједницкој акцији МУП-а и пореске полиције је ухапшен заједно са јавном извршитељком Деврња Светланом због пореске утаје и злоупотребе службеног положаја. Како незванично сазнајемо, Деврња је пребацивала новац на име фиктивних правних послова адвокатима и фирмама, које су ови потом подизали у готовини и предавали Шеверу, а он део новца задржавао за себе, а већи део предавао Деврњи.

Већ неко време се крио на подручју града Београда због тога што је био у бекству због дугова које је имао према неким људима од којих је позајмљивао новац и није враћао.

У једном периоду током 2018. године Шевер је био власник агенције за регистрацију и рента кар возила у Старој Пазови те је током рада ове агенције преварио велики број лица за велике новчане износе и након тога је побегао из Старе Пазове.