Више тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу Вишем суду у Нишу против Владана Г. (27) из Рашке због сумње да је у ноћи између 31. августа и 1. септембра на свиреп начин на Булевару Зорана Ђинђића усмртио Јелицу Тартаровски (82) из Ниша. Њему се на терет ставља дело тешко убиство из користољубља.

Прочитајте још: Иконописац се бранио ћутањем, комшије из Рашке у шоку после злочина

Подсетимо, несрећна бака пронађена је у свом стану у локви крви, јер јој је, како је установљено, убица нанео више убода ножем, а потом јој разбио главу чекићем.
Извршилац овог незапамћеног злочина се иначе бави иконописом и на свом „Фејсбук“ профилу редовно је објављивао слике светаца које је сликао што читаву причу чини још бизарнијом.

Идентификовање убице омогућиле су надзорне камере које су Владана снимиле док је напуштао зграду жртве, док је анализом крвних трагова где је пронађен мешани ДНК убице и жртве јер се Владан посекао док је убадао баку, потврдиле су извршиоца овог дела.
Тај детаљ га је и одао. То није неуобичајено, јер приликом вишеструких убода сечивом долази до клизања руке низ оштрицу због крви која прска по ножу, нарочито када оружје нема граничник. На основу ДНК анализе биолошких трагова несумњиво је утврђено да је он био на месту убиства – објаснили су извори из истраге.

Фото: Д. А.