У пожару који је јуче у раним поподневним сатима избио у једном домаћинству у Малој Моштаници пронађена су тела двоје деце. Верује се да припадају брату и сестри, Марку (10) и Душици (8) Тофиловић.


Одмах пошто су приметиле ватру, комшије су дотрчале до дворишта, али, нажалост, нису успеле да обуздају ватрену стихију. На лице места стигли су и ватрогасци, као и припадници полиције. Нешто после 15 часова у домаћинство је стигла и Славица Тофиловић, која је ту живела са троје деце.

- Не знам шта се догодило, нема ми деце - рекла је шокирана Славица, мајка девојчица од осам и 13 година и дечака од 10, када је стигла пред згариште шупе њихове породичне куће у Малој Моштаници.

- Радила сам другу смену, требало је од 15 сати да почнем. Само што сам дошла, звале су ме комшије и рекле да гори шупа и да ми нема моје двоје деце. Свуда сам гледала, не знам, где више да их тражим. Син има 10, ћерка осам година. Комшиница је пробудила најстарије дете које је спавало у кући када је избио пожар у шупи - испричала је за РТВ “Маг” Славица Тофиловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Први снимци из Мале Моштанице: Душица (9) и Марко (11) настрадали, кости једног детета пронађене, доселили се из Љубовије (ВИДЕО / ФОТО)


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Чак и да су ватрогасци били на лицу места, питање је да ли би могли да спасу децу": Комшија настрадалих малишана сведочи о великој трагедији у Малој МоштанициСлавица се са супругом и троје деце преселила пре три године из Љубовије у Малу Моштаницу. Славица је запослена, а њен супруг и отац деце је последња три месеца у затвору због насиља у породици. Он је, како наводе комшије, пре него што је послат у затвор водио рачуна о деци док је мајка била на послу.

Деца су, према писању медија, корисници Центра за социјални рад.


(Telegraf.rs/ RTV Mag)