МАЈА Б. (25), из неготинског села Дупљане, коју је Давор Пернић (35), из Јабуковца, у допуњеној изјави означио као саучесника у убиству Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53), на салашу у месту Веља Вратна 7. августа прошле године - није учествовала у том масакру!

Ово је потврђено након преслушавања снимака разговора који су вођени између Маје Б. и Пернића и њиховог директног сучељавања пред истражним органима - сазнају "Новости".

Након што је Служба за специјалне истражне методе МУП Србије окончала вештачење мобилних телефона Пернића и Маје Б. материјал, који је је био смештен на четири диска, на коме су се, уз разговоре између њих двоје, налазиле и њихове преписке, фотографије и поруке са друштевних мрежа, дефинитивно је установљено да ту нема никаквих доказа који би Мају Б. довели у везу са масакром на салашу у месту Веља Вратна.


Прочитајте и:Maja mi je pomagala, sve sam snimio: Nastavak istrage četvorostrukog ubistva kod Jabukovca, Davor tvrdi da ima dokaze protiv saučesnice!- Разговори између Маје Б. и Пернића су, углавном, вођени на влашком језику - наводи за "Новости" извор из истраге. - Зато смо, најпре, све морали да преведемо, преслушамо и сачинимо транскрипте. Тада је установљено, а то је доказано и у директном сучељавању између Маје Б. и Пернића да ту нема доказа који ову жену повезују са суровим масакром.

У међувремену, Маја Б. је пуштена да се брани са слободе, док је Пернић враћен у Окружни затвор у Неготину.


АНАЛИЗА ОПУШКА

- ОСУМЊИЧЕНИ нас је одвео до места злочина и показао нам опушак од цигарете - наводи наш саговорник. - Он тврди да је реч о остатку цигарете коју је, наводно, Маја Б. запалила након злочина и држи се приче да је она пуцала и убила две жене током масакра на имању Казимировића, тако да сада чекамо ДНК анализу тог опушка.