У ТУЖИЛАШТВУ за организовани криминал данас је, како сазнајемо, почело саслушање сведока у истрази која се води против Мирољуба Јевтића, в. д. генералног директора "Инфраструктуре железнице Србије", осумњиченог за примање мита. Поред Јевтића, истрага се води и против Драгослава Бурзановића, члана Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада, као и адвоката Зорана Стојановића и Владислава Костића. Њима се на терет ставља давање мита.

Према информацијама које смо добили, од три сведока која су јуче саслушана један је радник "Железнице", и он је испитиван на околности пословања у овом предузећу. Јевтић и остали ухапшени су 10. јануара, а поједини медији су тада објавили да је први човек "Инфраструктуре" у полицији наводно рекао да је "део новца од мита давао на руке Зорани Михајловић, министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а да са незаконитим радњама везе има и њен супруг".

Међутим, ове написе демантовао је тада Јевтићев бранилац, адвокат Јакша Пековић, који је за "Новости" изјавио да је његов клијент негирао кривично дело које му се ставља на терет, као и да није помињао никога из Владе.

- Јевтић ниједном реченицом није споменуо никога из Владе или људе њима блиске, као што су поједини медији то објавили - истакао је својевремено бранилац, наглашавајући да његов клијент није ни давао изјаву у полицији. - У Тужилаштву за организовани криминал је први пут изнео одбрану и никога није спомињао.


Прочитајте и: Direktoru „Infrastruktura železnice“ određen PRITVOR, ostali se brane sa slobode

Како наводи наш извор из истраге, Зорана Михајловић се не налази на списку сведока, као ни њен супруг, јер не постоје околности на које би они могли да буду испитивани. Према његовим речима, Тужилаштво би и њима могло да пошаље позиве само у случају да се укаже потреба.


ПРИМИО МИТО ОД 10.000 ЕВРА?

ПРЕМА наредби за спровођење истраге, Јевтић је, наводно, неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге. Сумња се да су део уплаћеног новца од "Инфраструктуре железнице Србије", по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали њему као директору. Јевтић је, како је саопштено, ухапшен када је, наводно примио мито од 10.000 евра. Сви осумњичени су на саслушању негирали дела која им се стављају на терет.