ЧЕТВОРИЦИ мушкараца, који су средином децембра ухапшени у близини Централног затвора након што су пресрели девојку наводног вође "шкаљарског клана" Јована Вукотића, продужен је притвор. Виши суд у Београду је за Д. Б., Д. М., Ј. Н.. и М. Н. продужио ову меру за још 30 дана. Иако су поједини медији објавили да су они хтели да Вукотића отрују натријум-цијанидом, односно да га убију кроз храну која му се доноси у притвор, они се за то дело засад не сумњиче, потврђено нам је у тужилаштву.

Како сазнајемо, они се тренутно терете за недозвољено ношење оружја, а Д. М. и за напад на службено лице приликом хапшења. У возилу, које су ухапшени користили, пронађен је и смртоносни отров натријум-цијанид, а сада се чекају резултати ДНК вештачења, које треба да утврди да ли су осумњичени имали додира са бочицом те течности, односно да ли припада некоме од њих. Истрага треба да утврди и да ли су намеравали да употребе цијанид, јер се у јавности спекулисало да су наводно имали намеру да њиме отрују Вукотића.


Прочитајте и:Zbog vođe škaljaraca opsadno stanje oko Centralnog zatvora: Vukotića pokušali da otrujuОсумњичени су 13. децембра, представљајући се као полицајци у близини Централног затвора у Бачванској, пресрели Вукотићеву девојку и затражили да провере шта је у пакету који носи. Њој се ова "улична контрола" учинила сумњиво, па их је одмах пријавила полицији. Лажни полицајци су врло брзо ухапшени у једном возилу, а код њих је тад пронађено неколико пиштоља, прслуци и качкети са натписом Управе криминалистичке полиције и једна полицијска значка, која је украдена још 2006. године, као и течност за коју је касније утврђено да је натријум-цијанид.

Поједини медији су одмах по њиховом хапшењу спекулисали да су осумњичени желели да у неком тренутку сипају цијанид у храну, која се Вукотићу свакодневно доноси из једног ресторана, али испоставило се, како је потврђено из Вишег јавног тужилаштва, да му је девојка тог дана носила нову гардеробу.

Вукотић се тренутно налази у екстрадиционом притвору, пошто је Апелациони суд донео правоснажну одлуку да постоје сви услови да се он изручи Црној Гори. Чека се још потпис министра правде.

Црногорско тужилаштво сумњичи га за покушај убиства Војина Ступара и Милоша Радоњића у Котору 2016. године, за покушај убиства исте године Тамаре Звицер, супруге Радоја Звицера, наводног вође супарничког "кавачког клана" и за недозвољено ношење оружја. Вукотић је на саслушању у притвору негирао да са тим има икакве везе.


ФАЛСИФИКОВАНИ ПАСОШ

ВУКОТИЋ је ухапшен 2018. године у Анталији у Турској и изручен је Србији, где је почетком децембра одлежао казну од 15 месеци затвора због фалсификовања. Користио је македонски пасош са својом сликом, али на име Георги Андонова.