Властимир Шевер (1978) који се убио испред Скупштине је вишеструки повратник у вршењу кривичних дела нарочито у области привредног криминала, али и имовинских деликата, сазнају "Новости".

Средином 2017. године у заједницкој акцији МУП-а и пореске полиције је ухапшен заједно са јавном извршитељком Деврња Светланом због пореске утаје и злоупотребе службеног положаја. Како незванично сазнајемо, Деврња је пребацивала новац на име фиктивних правних послова адвокатима и фирмама, које су ови потом подизали у готовини и предавали Шеверу, а он део новца задржавао за себе, а већи део предавао Деврњи.

Прочитајте још - Мушкарац који се убио у центру Београда оставио опроштајно писмо: Открио због чега се одлучио на очајнички потез

Већ неко време се крио на подручју града Београда због тога што је био у бекству због дугова које је имао према неким људима од којих је позајмљивао новац и није враћао.

У једном периоду током 2018. године Шевер је био власник агенције за регистрацију и рента кар возила у Старој Пазови те је током рада ове агенције преварио велики број лица за велике новчане износе и након тога је побегао из Старе Пазове.