Мајка је мислила да ће бити боље када оду у Београд: Комшије из Љубовије откриле тужну судбину настрадалих малишана

В.Митрић

23. 01. 2020. у 21:25

Мајка је мислила да ће бити боље када оду у Београд: Комшије из Љубовије откриле тужну судбину настрадалих малишана

Фото Н.Скендерија

Вест о трагедији у породици Тофиловић брзо се прочула, не само у њиховом родном селу, већ у читавој Азбуковици
Вест о трагедији у породици Тофиловић брзо се прочула, не само у њиховом родном селу, већ у читавој Азбуковици.

Комшије и сродноци су, врло брзо схватили о коме се ради када су чули имена деце, пошто су из краја отишли пре око три године и данас памте их и комшије и познаници.

- У тој породици, нажалост, уместо да свако новорођено дете донесе нову радост, догодило се да принове само увећавају сукобе и проблеме између жене и човека - причају нам комшије. - Проблем је био у оцу, који уместо да буде глава породице у истинском смислу, и брине о чељадима, најчешће се „дружио“ са чашом и флашом. Несрећна жена је мислила да ће нешто да буде боље када оду у Београд, где су веће шансе да се заради неки динар више.Навике из завичаја, отац је наставио, како смо чули о њихових сродника, и у Малој Моштаници. Мука и невоља жене са децом.Не дај Боже никоме.

За земљаке није ни чудно што је отац „иза браве“.Кажу да је имао обичај да узме туђе, уместо да заради. Неки од оштећених људи су му праштали или су се правили да не виде и не знају шта им је узео. У новој средини, по свој прилици, праштања није било.

-Ово је класичан случај занемарене деце, тако је било и кад су били овде, па није чудо што су деца, иначе добра и јако бистра, постала штићеници Центра за социјални рад, поред живих родитеља.

Фамилија настрадале деце је мала у овом селу, удаљеном од Љубовије петнаестак километара. Поред ове куће, која је напустила родно огњиште, остале су још две И да су хтели сродници нису имали од чега да им помогну.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Olja

23.01.2020. 23:02

U ovoj nasoj zemlji treba zakonom zabraniti alkohol i propisati jako stroge kazne! Taj aklohol je unesrecio mnoge porodice i bice ih sve vise i vise!!!