НЕРАШЧИШЋЕНИ љубавни односи између Павла Ракоњца (31) и Марине Петковић (28), чија су тела у уторак ујутру пронађена у "опел вектри", на старом војном путу између Нове Пазове и Батајнице, највероватније су узрок што је припадник Жандармерије активирао ручну бомбу од које су обоје настрадали. Шта се тачно дешавало у возилу, односно пре саме експлозије, остала је тајна коју ће жандарм и васпитачица однети у гроб. Једно је сигурно, две породице остале су заувек завијене у црно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кобни љубавни ЧЕТВОРОУГАО иза злочина код Батајнице: Ожењени жандарм Павле РАЗНЕО себе и љубавницу Марину, која је хтела да се врати дечку!?

Испред породичног дома несрећне девојке у среду се у Новој Пазови окупио велики број пријатеља и родбине како би изјавили саучешће неутешној фамилији. Репортери "Новости" затекли су групу момака на улазу у двориште, која је чекала да се допреми ковчег са Марининим телом. Њена сахрана заказана је за четвртак у 13 сати. Породица и пријатељи нису хтели да коментаришу ову трагедију, већ су љубазно замолили новинаре да се удаље од куће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “Знам је читав живот. Заједно смо одрасле. Да ли је истина то што ми кажете?”: Другарица убијене Марине у сузама, комшилук у шоку, не верују да ју је жандарм разнео бомбом

Како "Новости" незванично сазнају од познаника настрадале девојке, она је неколико година радила у обданишту у Старој Пазови, где је наводно упознала Павла, чија су деца похађала ову предшколску установу. Према њиховим речима, по децу су долазили и отац и мајка, кад је ко могао од обавеза. У септембру 2019. Марина је изненада напустила посао у овој установи и пребацила се да ради у родно место. Незванично, у Новој Пазови се најпре запослила у локалном вртићу, у ком се задржала око четири месеца. Пре двадесетак дана она је поново променила радно место и прешла у обданиште у близини породичне куће, где је радила до кобног јутра. Како сумњају њени познаници, она се из Старе Пазове склонила да се не би више виђала са Павлом, који је децу често доводио у вртић.


"Опел вектра" у којој су пронађена беживотна тела Фото В. Данилов

Мештани Старе и Нове Пазове, где су ових двоје младих живели, и даље су у шоку и неверици. За Павла и његову породицу сви имају само речи хвале, као и за Марину и њену фамилију. Сви сада постављају исто питање: зашто је то морало на такав начин да се заврши. Међутим, да су проблеми постојали у овој вези сведоче Маринине пријатељице, од којих се некима и поверила.

- Она је пре месец дана раскинула дугогодишњу везу са момком, па је наставила да се виђа са Павлом. Овај пут је чврсто решила да прекине са њим сваки контакт и врати се старој љубави, како би могла да оснује своју породицу, за разлику од Павла, који је имао жену и два сина. Чак ми се у пар наврата и поверила, како се плаши његових поступака, јер је у последње време био јако чудан - прича једна од Марининих пријатељица.

Павле Ракоњац Фото "Јутјуб"

Пошто се кобног јутра није појавила на послу, њена колегиница је позвала Маринине родитеље и рекла да одмах обавесте полицију сумњајући да јој се нешто десило.

- Она се у понедељак увече састала са њим и решила да се на један људски начин разиђу, а тек сутрадан ујутру када је обавештена полиција о њеном нестанку, пронађено је и Маринино беживотно тело. Нису тачне гласине да је она Павла терала да се разведе, хтела је да свако настави својим путем, што он очигледно није могао да поднесе - говори пријатељица, додајући да су њени познаници чак и посумњали да је трудна, мислећи да је можда и то био разлог њиховог сусрета.

Двоје младих чији живот је одједном прекинут, биће сахрањени у четвртак. Породица, родбина и пријатељи на вечни починак испратиће Марину у 13 часова на Новом гробљу у Новој Пазови, док ће се сат касније у Старој Пазови од Павла опростити његови најмилији.

Вртић у Старој Пазови у којем је радила Марина Фото П. Милошевић

КОЛЕГЕ У ШОКУ

ПАВЛЕ, који је око годину дана био припадник новосадског одреда Жандармерије, раније је био запослен у Полицијској станици Стара Пазова. Његове колеге затечене су оним што је учинио у уторак ујутру, сви су још у шоку и неверици, поготово што је одавао утисак човека посвећеног породици, деци и религији.