ЦРНА среда на путевима у Србији - три саобраћајне несреће однеле су четири жртве. Најпре су у стравичном удесу, који се око 6.30, под још нерасветљеним околностима, догодио на Ибарској магистрали, погинули рођаци Селмин Халиловић (28) и Ердан Хусковић (18) из Рожаја у Црној Гори, док је четрдесетдеветогодишња Неима Халиловић, Селминова мајка, задобила тешке повреде опасне по живот.

Како се претпоставља, удес се догодио када је "голф" црногорске регистрације, којим је управљао Селмин, крећући се од Краљева према Прељини приликом претицања камиона директно ударио у аутобус крагујевачког превозника "Вихор", који је долазио из супротног правца.

Возач и Ердан, који је био на задњем седишту, на месту су преминули, док је Неима, која се налазила на месту сувозача, са тешким повредама санитетским возилом хитно превезена у Општу болницу "Студеница" у Краљеву. Како сазнајемо у овој установи, после операције жена ће због озбиљности повреда бити пребачена у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Двоје погинуло у „голфу“, трећа особа критично: Кобно претицање на Ибарској магистрали код Краљева (ФОТО, ВИДЕО)

Нико од путника из аутобуса срећом није повређен, а иако ће више околности под којима се ова несрећа догодила бити познато након истраге, претпоставља се да је главни узрок неприлагођена брзина у условима смањене видљивости због густе магле. Због увиђаја и удеса, саобраћај је на овој деоници магистрале био у вишесатном прекиду и одвијао се алтернативним путним правцима.

Место несреће у којој су настрадала двојица младића


РОЖАЈЦИ ЖАЛЕ СЕЛМИНА И ЕРДАНА, МОЛЕ СЕ ЗА НЕИМУ

РОЖАЈЦИ су у среду занемели после вести о смрти њихових младих суграђана Селмина Халиловића и Ердана Хусовића (на слици) у месту Тавник. Жалећи младиће, Рожајци се моле и надају да ће лекари успети да спасу Селминову мајку Неиму, која је у несрећи тешко повређена.

- Ето, угасише се два млада живота - невољно прича један Рожајац. Њих двојица су браћа, Селмин се бавио прерадом дрвета, а Ердан је био средњошколац. Тешко су, али часно живели... Кренули су зором за Београд, где је Неима имала заказан лекарски преглед.

У Рожајама ће, по речима председника Општине Рахмана Хусовића, бити проглашен дан жалости, а још се ишчекује информација о томе када ће бити допремљена тела настрадалих. Рожајци, посебно они млађи, су се на друштвенм мрежама опраштали од својх младих суграђана.