Грчки медији објавили су прве фотографије убица припадника шкаљарског клана, Игора Дедовића и Стевана Стаматовића, снимљене сигурносним камерама испред ресторана у Атини у ком се одиграо злочин.


Како камера у ресторану није радила, изузети су снимци са уређаја који се налазе на околним зградама. На снимцима које су објавили грчки медији може се видети прилично нејасан приказ четворице мушкараца у црном у близини ресторана. Исте камере забележиле су и њихов бег након двоструког убиства.


- На фотографијама се виде мушкарци, њих четворица, у црним јакнама и маскирним панталонама како иду ка ресторану у ком су седеле жртве. Такође, види се и како исти мушкарци истрчавају из ресторана након неколико минута - пренели су грчки медији.


Објављене су и најновије информације из истраге, па је тако грчка "Слободна штампа" позивајући се на изворе из полиције саопштила да је у кафани испаљено 24 хитаца, а да само три нису погодила жртве, што доста говори о решености убица али и њиховим вештинама.Фото: TV Open Printscreen


Такође, неколико дана после сурове ликвидације грчка полиција покушава да докучи да ли су и четворица мушкараца у ту земљу ушла са фалсификованим пасошима попут Дедовића и Стаматовића, који су код себе имале кривотворене путне исправе.


Појавиле су се и информације да су црногорски криминалци у потпуности променили свој физички изглед, да је Дедовић значајно смршао и пустио браду како не би био препознатљив.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОЧЕВИЦИ УБИСТВА ШКАЉАРАЦА У АТИНИ: "Било је као у филму! Убице су пуцале немилице, а деца су вриштала"


Медији преносе да се и даље чешљају контакти који су евентуално могли пружити скровиште Дедовићу и Стаматовићу у Атини док су се скривали, тако да полицајци обављају разговор са сумњивим особама пореклом са Балкана, настањеним у околини Атине.


Фото: TV Open Printscreen


Подсетимо, четворица непознатих мушкараца су у недељу поподне нешто пре 19 сати упали у грчки ресторан. Док су двојица пуцала на црногорске криминалце, двојица су на нишану држала госте и особље ресторана. Затим су се дали у бег црним џипом за којим полиција и даље трага.


Дедовић слови за једног од вођа шкаљарског клана са кумовима Јовицом и Игором Вукотићем, а Стамтовић за вођу загорачке групе из Подгорице, која уско сарађује са шкаљарцима. Истражитељи мотив за убиства траже управо у овим крими-токовима.


(blic.rs)